Siirry sisältöön

Roope-satama on ympäristöystävällinen satama

Roope-satamaohjelma on Pidä Saaristo Siistinä ry:n suomalaisille venesatamille suunnittelema ainutlaatuinen ympäristöohjelma. Ohjelman taustalla on yhdistyksen vuosikymmenten kokemus yhteistyöstä venesatamien kanssa.

Roope-sataman tunnistat salossa liehuvasta Roope-satama-lipusta.

Roope-satamaohjelman tavoitteena on kehittää kaiken kokoisia venesatamia erityisesti ympäristönäkökulmat ja turvallisuusasiat huomioiden. Samalla ohjataan venesatamien käyttäjiä ympäristöystävälliseen toimintaan.

Käytännön jätehuoltotyön ohella Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaan kuuluu oleellisesti myös ympäristökasvatusta, turvallisuusasioiden edistämistä, tutkimusta ja tiedotusta. Roope-satamaohjelman kautta yhdistys kannustaa myös venesatamien pitäjiä kiinnittämään entistäkin enemmän huomiota sataman turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen.

Roope-satamaohjelman päätavoitteita ovat venesatamien ympäristövaikutuksien vähentäminen sekä niiden ympäristönsuojelun ja turvallisuuden kehittäminen.

Veneilijä, suosi Roope-satamaa!

Suosimalla Roope-satamaa voit olla varma, että sataman ympäristö- ja turvallisuusasiat ovat kunnossa. Roope-satamassa on helppo toimia oikein! Löydät kaikki Roope-satamat osoitteesta roopekartta.fi(siirryt toiseen palveluun). Roope-kartalla pääset suodattamaan tarvitsemasi palvelut, esimerkiksi Roope-satamat, Roope-pisteet ja septiasemat.

Roope-satamat saavat:

Meistäkö Roope-satama?

Kaikki Roope-satamiksi hyväksytyt satamat täyttävät ohjelman perusvaatimukset ja haluavat aktiivisesti parantaa ympäristötietoisuuttaan. Roope-satamassa huomiota kiinnitetään myös turvallisuuskysymyksiin sekä mahdollisimman hyvään tiedottamiseen. Ohjelmaan hyväksytään mukaan kaikenkokoiset venesatamat, jotka täyttävät ohjelman perusvaatimukset ja haluavat kehittää ympäristöasioitaan. Lue lisää esitteestämme!

Näin haet Roope-satamaksi

Perehdy ympäristö- ja turvallisuusohjeisiin

Ennen hakemuksen täyttämistä perehdy ympäristö- ja turvallisuusohjeisiin. Näitä ohjeita käytetään hakemuksesi arvioinnin perustana.

Roope-satamilta edellytetään

ympäristövastaavan nimeämistä

jätevesien asianmukaista käsittelyä

jätehuollon asianmukaista järjestämistä

siisteyttä ja roskattomuutta

turvallisuudesta huolehtimista

tiedottamista ja opastusta ympäristö- ja turvallisuusasioista

halua olla mukana ja kehittää satamatoimintaa

Jos haluat keskustella sinua askarruttavista asioista ennen hakemuksen jättämistä, voit ottaa yhteyttä Roope-satamaohjelmasta vastaavaan Katriina Murtoon.

Täytä sähköinen hakulomake

Voit hakea Roope-satamaksi sähköisellä hakulomakkeellamme milloin vain. Ilmoitamme mukaanpääsystä tai mahdollisista esteistä mahdollisimman pian. Roope-satamaohjelmaan haetaan kerran, jonka jälkeen tilanne tarkistetaan vuosittain. Uusintahakemus lähetetään satamille automaattisesti.

Osallistumismaksu

Ohjelmamaksu on 160 euroa vuodessa. Hintaan sisältyy yksi Roope-lippu. Jos haluatte ylimääräisiä lippuja, veloitamme niistä 40 euroa kpl.

Pinnalla

Ota yhteyttä

Aluepäällikkö

Katriina Murto

0505985181 katriina.murto@pssry.fi

Saaristomeren, Itäisen Suomenlahden ja Pirkanmaan toiminta-alueet | Roope-satama -ohjelma

Aluevastaava

Kimberly Terry

040 151 0538 kimberly.terry@pssry.fi

Ahvenanmaan toiminta-alue | Siisti Biitsi -ohjelma Ahvenanmaalla | Roope-satama-ohjelma Ahvenanmaalla