Siirry sisältöön

Vaikuta nuorten Kuutti-ryhmässä

Kuutti-ryhmä on Pidä Saaristo Siistinä ry:n nuorten vaikuttajaverkosto. Tule mukaan vaikuttamaan!

Kuutti-ryhmä on Pidä Saaristo Siistinä ry:n nuorten vaikuttajaverkosto

Pidä Saaristo Siistinä ry kutsui vuonna 2022 nuoria vesistöjen ystäviä ryhmään, jonka avulla yhdistyksen toimintaa voitaisiin tarkastella uusin silmin. Ryhmä nimesi itsensä Kuutti-ryhmäksi, ja heidän kanssa tavataan noin kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kuutti-ryhmän tavoitteena on tarkastella Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaa ja tulevaisuutta nuorten silmin.

Tutustu Kuutti-ryhmäläisiin!

Keitä Kuutti-ryhmässä vaikuttaa ja mitä Suomen vesistöt merkitsevät heille?

Liam Aminoff

Nimi: Liam Aminoff
Kotipaikka: Helsinki

Lian Aminoff

Millä tai miten liikut vesillä? Liikun ehdottomasti mieluummin purjeveneellä, mutta käytän paljon myös moottorivenettä työssä ja paikasta toiseen kulkiessani. Lisäksi pidän monenlaisesta vesiurheilusta, kuten surffauksesta, leijalautailusta ja jollapurjehduksesta!

Mitä Suomen vesistöt merkitsevät sinulle? Olen aina asunut rannikolla ja viettänyt kesät joko purjehtien eri puolilla Itämerta tai kesämökillä saaristossa. Meri on hyvin lähellä sydäntäni, ja minusta Suomen rannikko ja järvet ovat yksi hienoimmista asioista koko maassa.

Miksi koet tärkeäksi olla mukana Kuutti-ryhmässä? Minulle on erittäin tärkeää olla mukana Pidä Saaristo Siistinä -yhdistyksen toiminnassa. Toivon, että vaikuttamalla ja jakamalla ajatuksiani ryhmässä pystyn auttamaan yhdistystä puhuttelemaan tulevia sukupolvia ja innostamaan uusia jäseniä mukaan tukemaan yhdistyksen työtä ja edistämään merien ja järvien hyvinvointia.

Riku Kokkonen

Nimi: Riku Kokkonen
Kotipaikka: Jyväskylä

Riku Kokkonen

Millä tai miten liikut vesillä? Oma vesillä liikkuminen koostuu pääosin kalastelusta Päijänteellä isäni ja veljieni kanssa moottoriveneellä. Pidän myös soutelusta järvimaisemissa, ja olenkin todennut sen olevan oikein oiva tapa rentoutua sekä nauttia luonnosta. Toivon myös, että voin tulevaisuudessa työskennellä mahdollisimman paljon kenttätöissä vesistöjen äärellä.

Lempikohteeni vesillä: Keski-Suomen vesistöt ovat aina olleet itselleni tuttuja ja lähellä sydäntä, mutta Etelä-Konneveden järvimaisema on ehdoton suosikkini.

Mitä Suomen vesistöt merkitsevät minulle? Suomen vesistöt ovat minulle tärkeitä siksi, että ne ovat aina olleet hyviä paikkoja rauhoittua ja nauttia luonnosta ja sen tarjoamista elämyksistä. Olen saanut Suomen vesillä monia hyviä muistoja, ja haluan myös akvaattisia tieteitä opiskelevana ihmisenä säilyttää Suomen vesistöt mahdollisimman luonnollisina, jotta muillakin on mahdollisuus nauttia niistä. Koen myös, että Suomen vesistöt ovat tärkeä osa suomalaisuutta ja suomalaista kansallismaisemaa, jonka vuoksi vesillä liikkuminen on omalla tavallaan pientä ylpeyttä omaa maatamme ja sen luontoa kohtaan.

Miksi koet tärkeäksi olla mukana Kuutti-ryhmässä? Koen, että suomalaisille tutun järjestön kanssa voin konkreettisesti vaikuttaa ihmisten suhtautumiseen ja käyttäytymiseen luontoa kohtaan. Mielestäni on myös tärkeä saada nuorempi väestö kiinnostumaan PSS ry:n kaltaisten järjestöjen toiminnasta ja tarkoituksesta, johon voimme Kuutti-ryhmän kanssa vaikuttaa. Haluan olla osana konkreettista muutosta parempaan tulevaisuuteen ja koen, että Kuutti-ryhmän ja PSS ry:n kanssa minulla on siihen mahdollisuus.

Ympäristövinkkisi: Kotimaisten ja kasviperäisten tuotteiden suosiminen on yllättävän helppoa ja halpaa. Siksi itsekin suosin ja suosittelen hyödyntämään niitä arkikokkailuissa.

Lotta Fager

Nimi: Lotta Fager
Kotipaikka: turkulainen Tampereella

Lotta Fager

Millä tai miten liikut vesillä? Purjehdin enimmäkseen Turun saaristossa omalla H-veneelläni. Kipinä purjehdukseen syttyi kuitenkin meripartion kautta, jota en ole myöskään unohtanut.

Lempikohteesi vesillä: Ulkosaaristolla on erityinen paikka sydämessäni. Esimerkiksi Utö ja Björkö ovat ehdottomasti suosikkipaikkojen listalla!

Mitä Suomen vesistöt merkitsevät sinulle? Saaristo on kaunis päivästä, kellonajasta ja vuodenajasta riippumatta. Maisemia ihaillessa on hyvä rauhoittua ja antaa kiireen hävitä.

Miksi koet tärkeäksi olla mukana Kuutti-ryhmässä? Pidä Saaristo Siistinä ry tekee töitä puhtaampien vesistöjen puolesta. Tahdon omalta osaltani vaikuttaa siihen, että tärkeä harrastukseni on mahdollista kaikille puhtaissa vesistöissä – myös tulevaisuudessa.

Ympäristövinkkisi: Kaupan paperiset hedelmä- ja vihannespussit voi uusiokäyttää biojätepusseina!

Aurora Okkonen

Nimi: Aurora Okkonen
Kotipaikka: Oulu

Aurora Okkonen

Millä tai miten liikut vesillä? Purjehtimalla ja meloen/suppaillen.

Lempi kohteesi vesillä: Oulun vesistöt ovat minulle kuin toinen koti, ja viihdyn siellä suurimman osan kesästä. Etelä-Suomen vesistöt ovat myös upeita ja saaristot kauniita.

Mitä Suomen vesistöt merkitsevät sinulle?

Ne ovat paikkoja, joissa olen osiltaan kasvanut, joten ne ovat myös tärkeä osa identiteettiäni. Niissä voi rentoutua ja toisaalta myös haastaa itseään.

Miksi koet tärkeäksi olla mukana Kuutti-ryhmässä?

Haluan tuoda tietoisuutta vesistöjen siisteyden tärkeydestä myös Pohjois-Suomeen ja tietty nuorten keskuuteen.

Ympäristövinkkisi: Käytä kestokassia muovipussin sijasta. 💛

Lilli Tukiainen

Nimi: Lilli Tukiainen
Kotipaikka: Helsinki/Espoo

Lilli Tukiainen

Millä tai miten liikut vesillä? Lähinnä purjehtien ja viime vuosina myös paljon opettaen uusia purjehtijoita lajin pariin.

Lempikohteesi vesillä: Saaristomeri, Saimaa ja Suvisaaristo

Mitä Suomen vesistöt merkitsevät sinulle? Hyvinvointia, rauhaa ja ennen kaikkea kesää.

Miksi koet tärkeäksi olla mukana Kuutti-ryhmässä? Koen, että tämä on mahdollisuus antaa vesistöillemme takaisin sitä, mitä olen niiltä saanut.

Ympäristövinkkisi: Käytä biohajoavia pesuaineita niin astioiden pesussa kuin hiustenpesussakin!

Hedda Stolpe

Nimi: Hedda Stolpe
Kotipaikka: Vaasa

Hedda Stolpe

Millä tai miten liikut vesillä? Liikun vesillä enimmäkseen erilaisilla purjeveneillä.

Lempikohteesi vesillä: Suomen saaristossa on monia hienoja paikkoja, mutta Merenkurkussa sijaitseva Strömmingsbådan on kyllä yksi upeimmista paikoista!

Mitä Suomen vesistöt merkitsevät sinulle? Suomen vesistöt ovat aina olleet iso osa elämääni, ja ne tarjoavat täydellisen miljöön omalle harrastukselleni.

Miksi koet tärkeäksi olla mukana Kuutti-ryhmässä? Minulle on tärkeää olla mukana Kuutti-ryhmässä, sillä haluan osallistua ja vaikuttaa minulle tärkeään asiaan. Merellä on suuri merkitys elämässäni ja toivon, että Itämeri voi hyvin myös tulevaisuudessa.

Ympäristövinkkisi: Minun ympäristövinkkini on tosi yksinkertainen: lajittele roskat oikein ja muista, ettei luontoon saa jättää mitään sellaista, mikä ei ole sieltä peräisin. Tämä pätee sekä vesillä että maalla.

Elli Varimo

Nimi: Elli Varimo
Kotipaikka: Kuopio

Elli Varimo

Millä tai miten liikut vesillä? Pääasiassa vesillä liikun Saimi-nimisellä matkaveneellä perheeni kanssa.

Lempikohteesi vesillä: Ehdottomasti Kallaveden retkisatamat ja Saimaan norppavesistöt!

Mitä Suomen vesistöt merkitsevät sinulle? Ne ovat paikka hengähtää hetki kaiken muun sähellyksen ja kiireen keskellä maisemista nauttien.

Miksi koet tärkeäksi olla mukana Kuutti-ryhmässä? Minulle luonto ja luonnon hyvinvointi on tärkeä aihe. Haluan olla osana toimintaa, jolla on positiivisia vaikutuksia Suomen luonnolle. Näin Kuutti-ryhmän ansiosta pääsen osallistumaan ympäristötoimintaan vielä enemmän!

Ympäristövinkkisi: Monia tavaroita voi käyttää veneillessä ihan uudella tavalla. Esimerkiksi peltipurkki toimii hyvin biojäteastiana. Käytön jälkeen peltipurkista voi tyhjentää biojätteet niille kuuluvaan jäteastiaan ja peltipurkin laittaa sille kuuluvaan jäteastiaan. Uusiokäyttää voi esimerkiksi myös reikäisiä rantapyyhkeitä. Sellaisesta saa vaikka hyvän käsipyyhkeen.

Haluaisitko mukaan Kuutti-ryhmään?

Jos olet nuori 15–25-vuotias ja haluaisit osallistua valtakunnallisen Kuutti-ryhmän toimintaan, voit lähettää meille avoimen hakemuksen osoitteeseen info@pssry.fi. Kerro hakemuksessasi lyhyesti itsestäsi ja perustele, miksi haluaisit mukaan ryhmään.

Tiesitkö tämän?

Kuutti-ryhmän idearikkaita ja aktiivisia nuoria on kiittäminen sekä nuorisojäsenyydestä että partiolippukunnille suunnitellusta kannatusyhteisö-mahdollisuudesta, jotka tuovat Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminnan lähemmäksi nuoria. Kuutti-ryhmäläiset pääsevät konkreettisesti vaikuttamaan yhdistyksen työhön.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Jäsenvastaava

Linda Fagerström

040 580 1061 linda.fagerstrom@pssry.fi