Siirry sisältöön

Pohjanlahti

PSS ry:n pohjoisin toiminta-alue on Pohjanlahti. Alueen 30 Roope-palvelupisteestä huolehtivat työntekijämme. Ympäristöstä huolehtiminen on tärkeää alueella, jonka saaristo on ainutlaatuista maailmassa.

Pohjanlahden toiminta-alue ulottuu Perämeren pohjukassa sijaitsevasta Iin Röytästä Kristiinankaupunkiin. Huollettavia kohteita alueella on 30, joita huoltavat huoltomiehemme. Lisäksi erilliset huol­tomiehet hoitavat Roska-Roope-pisteet Kristiinankaupungissa, Gås­hälla­nissa, Maksamaalla, Uudessakaarlepyyssä ja Iin Röytässä.

PSS ry tekee Pohjanlahdella myös yhteistyötä paikallisten jäte­huoltoyritysten Ekoroskin ja Stormossenin kanssa.

Järjestämme lisäksi kesäisin metalli-, sähkö- ja elektroniikkaromun ja vaarallisen jätteen erilliskeräyksiä Vaasan saaristossa.

Saarielämys liikuntaesteisille

Pohjanlahden alueella on kaksi saarta, Kokkolan Tankar ja Vaasan Kuparisaari, joiden palvelutason PSS ry on kehittänyt liikuntaesteisille sopivaksi. Näille elämyssaarille on rakennettu tukevat laiturit, kävelysiltoja, invakäymälät ja grillikatokset. Esteettömät saaret ovat:

  • Kuparisaari 63°08,05’ N 21°26,20’ E
  • Tankar 63°56,95’ N 22°51,20 ’ E

Pohjanlahti pulassa – lahjoita likaisiin töihin!

Tule mukaan edistämään Pohjanlahden ja sen rantojen roskattomuutta ja puhtautta. Kohdentamalla lahjoitusvarasi Pohjanlahden alueelle autat meitä hankkimaan alueelle uuden huoltoaluksen, jotta voimme nauttia vesistöistä ympäristön kannalta kestävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä

Aluepäällikkö

Katriina Murto

0505985181 katriina.murto@pssry.fi

Saaristomeren, Pohjanlahden, Itäisen Suomenlahden ja Pirkanmaan toiminta-alueet | Roope-satama -ohjelma

Aluksen päällikkö

Mikael Thoden

050 557 5022 roope-botnia@pssry.fi

Pohjanlahden toiminta-alue

Pohjanlahden aluekoordinaattori

Jukka Lundell

0400 649 300 jukka.lundell@pssry.fi

Pohjanlahden toiminta-alue