Siirry sisältöön

Roope-palvelut tunnistaa iloisesta hyljelogosta

Roope-palvelut ovat vesilläliikkujille tarkoitettuja palveluita, jotka edesauttavat vesistöjemme puhtautta ja roskattomuutta ja vähentävät rehevöitymistä. Löydät Roope-palvelupisteitä sekä Suomen merialueilta että Järvi-Suomesta – ja tietysti osoitteesta roopekartta.fi.

Roope-palvelupisteitä on yhteensä noin 200

Pidä Saaristo Siistinä ry tarjoaa ja ylläpitää Roope-palveluita, jotta jokainen voisi liikkua vesillä ympäristöä kuormittamatta. Osa palveluista tuotetaan yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Voit tarkistaa kaikki alueesi Roope-palvelut näppärästi osoitteesta roopekartta.fi(siirryt toiseen palveluun).

Roope-palveluihin kuuluu muun muassa jätepisteitä, käymäläjätteiden imutyhjennysasemia, kuivakäymälöitä, astianpesupaikkoja, laitureita ja tulipaikkoja.

Roope-satama on ympäristöystävällinen satama, joka kuuluu Pidä Saaristo Siistinä ry:n suomalaisille venesatamille suunnittelemaan Roope-satamaohjelmaan. Roope-satamassa voit olla varma, että sataman ympäristö- ja turvallisuusasiat ovat kunnossa.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n septiasemat eli imutyhjennyslaitteet ovat joko kelluvia tai kiinteitä.

Mitä Roope-palveluihin kuuluu?

  1. Jätepisteet, joissa vastaanotetaan sekajätettä, lasia ja pienmetallia. Joissain pisteissä vastaanotetaan myös paperia, pahvia ja biojätettä.
  2. Kuivakäymälät eli huussit.
  3. Astianpesupaikat
  4. 30 kelluvaa käymäläjätteiden imutyhjennysasemaa.
  5. Tulipaikat
  6. Laiturit ja rantautumispaikat
  7. Saunat
  8. Erilliskeräykset metalli- ja SER-romulle sekä vaaralliselle jätteelle. Erilliskeräykset järjestetään yhdessä paikallisten toimijoiden, kuten kuntien ja jätehuoltoyhtiöiden kanssa.
  9. Roope-satamaohjelma ympäristöasiat huomioiville satamille.

Roope-palveluita ylläpidetään jäsenmaksuilla

Ilman jäseniä ei olisi Roope-palveluita, sillä palveluita rahoitetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsenmaksuilla. Siksi toivomme, että jokainen Roope-palveluita käyttävä vesilläliikkuja olisi Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsen.

Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä jo tänään. Tervetuloa mukaan vesistöistä välittävään yhteistöömme!

Lue lisää