Siirry sisältöön

Saimaa

Vuoksen vesistöalueella sijaitseva Saimaan toiminta-alue on Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminta-alueista maantieteellisesti laajin. Alueen ainutlaatuisen retkisatamaverkoston ansiosta veneilijät ja retkeilijät voivat nauttia puhtaasta järviluonnosta kestävästi ja ympäristöä kunnioittaen.

Pidä Saaristo Siistinä ry ylläpitää ja huoltaa Saimaalla virkistysalueyhdistyksen ja -säätiön, kaupunkien ja kuntien omistamia retkisatamia. Niitä on alueella runsaat sata ja ne ovat avoimia kaikille virkistyskäyttöön. Aluksemme M/S Roope-Saimaa miehistöineen hoitaa noin 65 kohdetta. Muiden kohteiden huollosta vastaavat muun muassa Järvipelastajat ja yksityishenkilöt, joiden kanssa yhdistys on tehnyt huoltosopimukset.

Arvokasta retkisatamahuoltotyötä

Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltoalus M/S Roope-Saimaa miehistöineen tekee saarissa monipuolisia huoltotöitä. Pidä Saaristo Siistinä ry vastaa retkisatamien rakenteiden korjauksista ja uudisrakentamisesta, jätehuollosta, kuivakäymälöistä, saunojen huollosta, yleisvalvonnasta ja osassa satamia myös polttopuuhuollosta. Jätepisteissä lajitellaan sekajäte sekä lasipullot ja metallitölkit.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n omistamia, kelluvia septitankkien imutyhjennysasemia on alueella kolme. Liikuntarajoitteisille sopivin retkisatama on Koivukanta, jossa palvelut on saavutettavissa rakennetuin kulkureitein. Retkisatamia ja niiden palveluita voivat kaikki vesilläliikkujat käyttää maksutta. Virkistysalueyhdistyksen ja -säätiön saunoissa on pieni saunamaksu ja osassa laitureita laiturimaksu.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Savonlinnan aluetoimisto hoitaa myös Saimaan virkistysalueyhdistyksen(siirryt toiseen palveluun) omistamien Rokansaaren mökkien vuokrauksen. Lue lisää vuokrattavista mökeistä täältä.

Tue säännöllistä huoltotyötämme retkisatamissa

Valtaosa retkisatamien huoltokustannuksista katetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsenmaksuilla. Yksi keino tukea arvokasta työtämme on liittyä Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäseneksi. Lämpimästi tervetuloa mukaan vesistöistä välittävään yhteisöömme!

Huoltoalus M/S Roope-Saimaa

  • uusi teräsalus valmistui kesällä 2021
  • aluksen rakensi Paraisilla HL-Metal Oy
  • pituus 18 metriä, leveys 6 metriä
  • alus on suunniteltu Saimaalla tehtävää työtä varten; vähäinen aallonmuodostus, matala syvyys, pitkä keularamppi
  • nosturi puukuormien nostoa varten, lastitankit ja pumput kelluvien imutyhjennysasemien tyhjennystä varten, suuret työkalu- ja tarvikelaatikot, kansitilaa runsaasti
  • kulkunopeus noin 8 solmua, polttoaine diesel
  • kotisatama Puumalassa

Ota yhteyttä

Aluepäällikkö

Eeva Taimisto

0400 555 098 eeva.taimisto@pssry.fi

Vuoksen ja Kymijoen vesistöt

Aluekoordinaattori

Veli-Matti Hartikainen

045 7734 7989 veli-matti.hartikainen@pssry.fi

Hankkeet ja projektit Järvi-Suomen toiminta-alueella | Rokansaaren mökkivaraukset

Viestinnän asiantuntija

Terhi Takkinen

040 350 0319 terhi.takkinen@pssry.fi

Järvi-Suomen toiminta-alueen viestintä | Siisti Biitsi -tapahtumat Järvi-Suomessa

M/S Roope-Saimaan päällikkö

Pasi Vahtola

0400 165 635 roopesaimaa@pssry.fi

Saimaa

M/S Roope-Saimaan kansihenkilö

Atte Ahola

Saimaa