Siirry sisältöön

Lahjoitukset käytämme aina siellä, missä tarve on suurin

Huoli Itämeren tilasta on yhteinen, mutta me Pidä Saaristo Siistinä ry:ssä haluamme nostaa pinnalle ja turvata myös Suomen sisävesien hyvinvoinnin. Lahjoituksesi avulla pidämme huolen siitä, että me kaikki voimme nauttia vesistöistä ympäristön kannalta kestävällä tavalla – nyt ja tulevaisuudessa.

M/S Roope Nötö
M/S Roope tyhjentää Roope-palvelupisteen jätesäiliötä.

Parannamme vesistöjen puhtautta

Ylläpidämme lahjoituksilla Roope-palveluitamme, jotka parantavat vesiympäristömme puhtautta ja vähentävät rehevöitymistä. Suomen meri- ja järvialueilla on noin 200 Roope-palvelupistettä: jätepisteitä, kuivakäymälöitä, astianpesupaikkoja, saunoja, tulipaikkoja ja veneiden käymälävesien imutyhjennysasemia. Roope-palveluiden hoitoon meillä on neljä huoltoalusta ja viisi huoltovenettä eri vesistöalueilla. 

  • 200 Roope-palvelupistettä Suomen meri- ja järvialueilla
  • 4 + 5 4 huoltoalusta ja 5 huoltovenettä eri vesistöalueilla
  • 30 kelluvaa käymäläjätteiden imutyhjennysasemaa
Siisti Biitsi -kummikouluryhmä siivoamassa Kansanpuiston rantaa Ruissalossa.

Pidämme rannat siisteinä

Olemme perustaneet valtakunnallisen Siisti Biitsi -ohjelman(siirryt toiseen palveluun), jonka tavoitteena on siivota Itämeren, järvien ja jokien rantoja, kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta ja kannustaa ihmisiä ympäri Suomen tekemään yksinkertaisia ympäristötekoja.

Kaikille avoin ja maksuton Siisti Biitsi -kummikouluohjelmamme(siirryt toiseen palveluun) kehittää lasten ja nuorten luontosuhdetta ja auttaa heitä ymmärtämään vesistöluontoa roskaantumisen näkökulmasta. Kummikouluohjelmalla tarjoamme kaikille samat mahdollisuudet lisätä tietoa ympäristöstä helpolla ja hauskalla tavalla – lähtökohdista tai sijainnista riippumatta. Kummikouluiksi voivat peruskoululuokkien lisäksi ryhtyä muutkin ryhmät, kuten partiolippukunnat tai luontokouluryhmät.

  • 800 000 raportoitua roskaa 10 vuodessa
  • 140 000 raportoitua rantaroskaa vuonna 2022
  • 149 Siisti Biitsi -talkoot vuonna 2022
Katukaivoon asennetun suodattimen tyhjennystä Turussa
Projektipäällikkö Jutta Vuolamo käsittelee hulevesisuodattimeen päätynyttä massaa.

Vaikutamme ympäristöprojekteillamme

Osallistumme vaikuttaviin ympäristöprojekteihin, joissa edistämme vesistöjen vastuullista virkistyskäyttöä. Ympäristöprojektien avulla kehitämme, tutkimme ja teemme tutuksi uusia menetelmiä ja toimintatapoja vähentääksemme veneilyn, vesistöretkeilyn ja muun vesilläliikkumisen ympäristövaikutuksia.

  • 15 valmistunutta projektia vuoteen 2023 mennessä
  • 6 käynnissä olevaa projektia vuonna 2023
  • 110 hankepartneria, joiden kanssa edistämme vesistöjen hyvinvointia