Siirry sisältöön

Lahjoita likaisiin töihin

Vesistöjemme pitäminen siistinä on likaista hommaa, mutta jonkun se on tehtävä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n lahjoittajana tuet meri- ja järviluontomme arkista ja tärkeää puhdistustyötä, jonka tuloksista nauttivat kaikki vesillä ja rannoilla liikkuvat ja retkeilevät.

Muut lahjoitusmuodot

Tee kuukausi- tai kertalahjoitus

Tule mukaan edistämään rakkaiden rantojemme ja vesistöjemme roskattomuutta ja puhtautta. Lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme nauttia vesistöistä ympäristön kannalta kestävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa.

Unohdettu osa Itämerta

Pohjanlahti unohtuu usein muun Itämeren varjoon, vaikka sen saaristo on maailmassa täysin ainutlaatuinen. Sinnittelemme Pohjanlahdella väliaikaisella huoltoaluksella. Auta meitä hankkimaan alus, joka selviytyy karikkoisista rantamatalikoista ja tuulisen avomeren aalloista.

Tilisiirto ja MobilePay

Voit tehdä kertalahjoituksen halutessasi tilisiirrolla.
Tilinumero: FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken)
Maksun saaja: Pidä Saaristo Siistinä ry
Viestikenttään: Lahjoitus

Voit tehdä kertalahjoituksen myös MobilePaylla lyhytnumeroon 33168.

Tee yrityslahjoitus

Yritystuki on merkittävä tekijä työssämme vesistöjen hyvinvoinnin puolesta. Yritykset voivat tukea Pidä Saaristo Siistinä ry:tä kertalahjoituksella tai tekemällä laajempaa yhteistyötä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa.

Tee kertalahjoitus yrityksenä

Kertalahjoituksen voi kohdistaa yleistoimintaamme tai tietylle alueelle (Saaristomeri, Pohjanlahti, Saimaa, Päijänne, Pirkanmaa tai Itäinen Suomenlahti). Yrityslahjoitus voidaan käyttää myös tietyn Roope-palvelun ylläpitoon tai kehittämiseen.

Yritykset voivat tehdä kertalahjoituksen suoraan tilille tai pyytää Pidä Saaristo Siistinä ry:tä laskuttamaan lahjoituksen.

Tilinumero: FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken). Kirjoittakaa viitteeksi yrityksenne nimi ja lahjoitus.

Laskun lahjoituksesta voitte tilata täältä.

Tutustu eri yritysyhteistyömuotoihin

Kannatusyritykseksi liittyminen on tukimuoto pienille ja keskisuurille yrityksille.

Haluatko tehdä laajempaa yhteistyötä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa? Tule yhteistyökumppaniksi!

Merkkipäivälahjoitus

Tue merkkipäivänäsi vesistöjemme hyvinvointia ohjaamalla muistamiset Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön puhtaamman saaristo- ja järviluonnon puolesta. Merkkipäiväkeräyksen voit järjestää esimerkiksi syntymäpäivän, vuosipäivän, hääpäivän tai eläkkeelle jäämisen kunniaksi.

Merkkipäivälahjoitus voidaan toiveidesi mukaisesti ohjata jollakin tietyllä vesistöalueella tehtävään ympäristötyöhön.

Toteuta merkkipäiväkeräys näin:

  • Ohjeista onnittelijoita tekemään merkkipäivälahjoitus Pidä Saaristo Siistinä ry:n tilille FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken) ja kirjoittamaan viestikenttään onnittelijoille ilmoittamasi oma viite, esim. Roope 50 v.
  • Maksun saaja on Pidä Saaristo Siistinä ry.
  • Täytä oheinen lahjoituslomake, mikäli haluat tiedot keräykseesi osallistuneista ja kokonaissumman kerätyistä varoista.

Facebook-varainkeruukampanja

Voit järjestää varainkeruukampanjan Pidä Saaristo Siistinä ry:lle merkkipäiväsi kunniaksi myös Facebookissa.

Muistolahjoitus

Muistolahjoituksella voit kunnioittaa edesmennyttä lähimmäistäsi ja hänelle tärkeitä arvoja. Voit ohjata omaisia tekemään lahjoituksen Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön puhtaan saaristo- ja järviluonnon puolesta kukkamuistamisten sijaan.

Muistolahjoitus voidaan ohjata jollakin tietyllä vesistöalueella tehtävään ympäristötyöhön.

Toteuta muistolahjoitus näin:

  • Ohjeista omaisia tekemään muistolahjoitus Pidä Saaristo Siistinä ry:n tilille FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken) ja kirjoittamaan viestikenttään omaisille edesmenneen nimi, esim. Maija Meikäläisen muistoksi.
  • Maksun saaja on Pidä Saaristo Siistinä ry.
  • Täytä oheinen lahjoituslomake, mikäli haluat tiedot muistolahjoitukseen osallistuneista ja kokonaissumman kerätyistä varoista.

Testamenttilahjoitus

Haluatko, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia arvokkaista vesistöistämme? Testamenttilahjoituksella voit testamentata esimerkiksi osan omaisuudestasi Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön saaristo- ja järviluonnon hyvinvoinnin puolesta.

Testamenttilahjoitus voidaan toiveidesi mukaisesti ohjata jollakin tietyllä vesistöalueella tehtävään ympäristötyöhön. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä Pidä Saaristo Siistinä ry:n ei tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista veroa.

Lyhyesti testamentin laatimisesta

Testamentin tekeminen on tapa varmistaa, että toiveesi toteutuvat juuri niin kuin sinä haluat. Oma arvomaailmasi jää elämään, kun yhtenä edunsaajana on arvojasi lähellä oleva yhdistys tai järjestö. Jos et ole laatinut testamenttia, omaisuutesi jaetaan perimisjärjestyksessä. Jos sinulla ei ole lain mukaisia perillisiä, omaisuutesi luovutetaan valtiolle.

Testamentin laatiminen ei yleensä ole vaikeaa, mutta sen on täytettävä lain määrittelemät muotovaatimukset, jotta se olisi juridisesti pätevä. Pätevän testamentin voi tehdä itse ja pyytää todistajiksi kaksi esteetöntä henkilöä. Todistajaksi ei kelpaa testamentin tekijän tai saajan lähisukulainen tai puoliso. Jotta testamentin oikeusvaikutukset ovat tarkoituksenmukaiset ja se varmasti täyttää muotovaatimukset, on suositeltavaa laatia testamentti asianajajan kanssa.

Pienikin testamenttilahjoitus on merkittävä Suomen vesistöjen hyvinvoinnille.
Testamenttiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä varainhankintapäällikkö Anne Ala-Pölläseen.

Lue lisäähyvatestamentti.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Jokainen lahjoitus on merkityksellinen

Jokainen lahjoitus on merkittävä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse (02) 274 5500 tai sähköpostitse info@pssry.fi.

(siirryt toiseen palveluun)
Pidä Saaristo Siistinä ry on sitoutunut VaLa ry:n jäsenenä vastuulliseen varainhankintaan.