Siirry sisältöön

Lahjoita likaisiin töihin

Vesistöjemme pitäminen siistinä on likaista hommaa, mutta jonkun se on tehtävä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n lahjoittajana tuet meri- ja järviluontomme arkista ja tärkeää puhdistustyötä, jonka tuloksista nauttivat kaikki vesillä ja rannoilla liikkuvat ja retkeilevät.

Muut lahjoitusmuodot

Tee kuukausi- tai kertalahjoitus

Tule mukaan edistämään rakkaiden rantojemme ja vesistöjemme roskattomuutta ja puhtautta. Lahjoitukset mahdollistavat sen, että voimme nauttia vesistöistä ympäristön kannalta kestävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa.

Anna joululahja Suomen vesistöille

Lahjoitus Pidä Saaristo Siistinä ry:lle lämmittää mieltä pitkälle joulun ja uudenvuoden yli. Kun olet tehnyt lahjoituksen, voit ladata PSS ry:n vesistöaiheiset joulutervehdykset tästä.

Yritys! Tee jouluinen ympäristöteko ja auta Suomen vesistöjä. Jokaiseen joululahjoituspakettiin kuuluu valitsemasi sähköinen joulutervehdys ja viestintämateriaalit, joilla voit kertoa arvokkaasta lahjoituksestasi.

Tilisiirto ja MobilePay

Voit tehdä kertalahjoituksen halutessasi tilisiirrolla.
Tilinumero: FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken)
Maksun saaja: Pidä Saaristo Siistinä ry
Viestikenttään: Lahjoitus

Voit tehdä kertalahjoituksen myös MobilePaylla lyhytnumeroon 33168.
MobilePay:lla voit tehdä sekä kertalahjoituksen että toistuvan lahjoituksen.

Tee yrityslahjoitus

Yritystuki on merkittävä tekijä työssämme vesistöjen hyvinvoinnin puolesta. Yritykset voivat tukea PSS ry:tä kertalahjoituksella tai tekemällä laajempaa yhteistyötä PSS ry:n kanssa.

Yrityksen joululahjoitus

Kaipaatko hyvää kohdetta joululahjoituksillesi? Yrityksille on tarjolla erisuuruisia joululahjoituspaketteja, joihin sisältyy lisänäkyvyyttä PSS ry:n viestintäkanavissa sekä sähköisen kortin yksilöinti tuen suuruudesta riippuen. Tutustu yritysten joululahjoituspaketteihin osoitteessa pidasaaristosiistina.fi/yritysjoulu.

Tee kertalahjoitus yrityksenä

Kertalahjoituksen voi kohdistaa yleistoimintaamme tai tietylle alueelle (Saaristomeri, Pohjanlahti, Saimaa, Päijänne, Pirkanmaa tai Itäinen Suomenlahti). Yrityslahjoitus voidaan käyttää myös tietyn Roope-palvelun ylläpitoon tai kehittämiseen.

Yritykset voivat tehdä kertalahjoituksen suoraan tilille tai pyytää PSS ry:tä laskuttamaan lahjoituksen.

Tilinumero: FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken). Kirjoittakaa viitteeksi yrityksenne nimi ja lahjoitus.

Laskun lahjoituksesta voitte tilata täältä.

Merkkipäivälahjoitus

Tue merkkipäivänäsi vesistöjemme hyvinvointia ohjaamalla muistamiset PSS ry:n työhön puhtaamman saaristo- ja järviluonnon puolesta. Merkkipäiväkeräyksen voit järjestää esimerkiksi syntymäpäivän, vuosipäivän, hääpäivän tai eläkkeelle jäämisen kunniaksi.

Merkkipäivälahjoitus voidaan toiveidesi mukaisesti ohjata jollakin tietyllä vesistöalueella tehtävään ympäristötyöhön.

Toteuta merkkipäiväkeräys näin:

  • Ohjeista onnittelijoita tekemään merkkipäivälahjoitus PSS ry:n tilille FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken) ja kirjoittamaan viestikenttään onnittelijoille ilmoittamasi oma viite, esim. Roope 50 v.
  • Maksun saaja on Pidä Saaristo Siistinä ry.
  • Täytä oheinen lahjoituslomake, mikäli haluat tiedot keräykseesi osallistuneista ja kokonaissumman kerätyistä varoista.

Facebook-varainkeruukampanja

Voit järjestää varainkeruukampanjan PSS ry:lle merkkipäiväsi kunniaksi myös Facebookissa.

Muistolahjoitus

Muistolahjoituksella voit kunnioittaa edesmennyttä lähimmäistäsi ja hänelle tärkeitä arvoja. Voit ohjata omaisia tekemään lahjoituksen PSS ry:n työhön puhtaan saaristo- ja järviluonnon puolesta kukkamuistamisten sijaan.

Muistolahjoitus voidaan ohjata jollakin tietyllä vesistöalueella tehtävään ympäristötyöhön.

Toteuta muistolahjoitus näin:

  • Ohjeista omaisia tekemään muistolahjoitus PSS ry:n tilille FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken) ja kirjoittamaan viestikenttään omaisille edesmenneen nimi, esim. Maija Meikäläisen muistoksi.
  • Maksun saaja on Pidä Saaristo Siistinä ry.
  • Täytä oheinen lahjoituslomake, mikäli haluat tiedot muistolahjoitukseen osallistuneista ja kokonaissumman kerätyistä varoista.

Testamenttilahjoitus

Haluatko, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia arvokkaista vesistöistämme? Testamenttilahjoituksella voit testamentata esimerkiksi osan omaisuudestasi Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön saaristo- ja järviluonnon hyvinvoinnin puolesta.

Testamenttilahjoitus voidaan toiveidesi mukaisesti ohjata jollakin tietyllä vesistöalueella tehtävään ympäristötyöhön. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä Pidä Saaristo Siistinä ry:n ei tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista veroa.

Lyhyesti testamentin laatimisesta

Testamentin tekeminen on tapa varmistaa, että toiveesi toteutuvat juuri niin kuin sinä haluat. Oma arvomaailmasi jää elämään, kun yhtenä edunsaajana on arvojasi lähellä oleva yhdistys tai järjestö. Jos et ole laatinut testamenttia, omaisuutesi jaetaan perimisjärjestyksessä. Jos sinulla ei ole lain mukaisia perillisiä, omaisuutesi luovutetaan valtiolle.

Testamentin laatiminen ei yleensä ole vaikeaa, mutta sen on täytettävä lain määrittelemät muotovaatimukset, jotta se olisi juridisesti pätevä. Pätevän testamentin voi tehdä itse ja pyytää todistajiksi kaksi esteetöntä henkilöä. Todistajaksi ei kelpaa testamentin tekijän tai saajan lähisukulainen tai puoliso. Jotta testamentin oikeusvaikutukset ovat tarkoituksenmukaiset ja se varmasti täyttää muotovaatimukset, on suositeltavaa laatia testamentti asianajajan kanssa.

Pienikin testamenttilahjoitus on merkittävä Suomen vesistöjen hyvinvoinnille.
Testamenttiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä varainhankintapäällikkö Anne Ala-Pölläseen.

Lue lisäähyvatestamentti.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Jokainen lahjoitus on merkittävä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.
Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse (02) 274 5500 tai sähköpostitse info@pssry.fi.