Siirry sisältöön

Jenna Tiimo

Jenna Tiimo käynnisti Siisti Biitsi -kummikouluohjelman Järvi-Suomen alueella syyskuun lopussa 2023. Monipuolisesti luonnosta innostuva Jenna onkin saanut aktivoitua useita Järvi-Suomen ala- ja yläkouluja mukaan Siisti Biitsi -kummikoulutoimintaan. Nyt kummikoulutoiminta Järvi-Suomessa on kuitenkin vaarassa, sillä jatkorahoitusta ei ole toistaiseksi tiedossa.

– Tärkeintä on saada lisää kouluja ja ryhmiä mukaan Siisti Biitsi -kummikouluohjelmaan eri puolilla Järvi-Suomea. Ohjelma innostaa lapsia ja nuoria huolehtimaan heidän omasta lähiluonnostaan ja herättelee myös huomioimaan laajemmin vesistöjemme tilaa ja parantamaan sitä, Jenna pohtii kevätlukukauden päättäjäisten lähestyessä.

Lukuvuoden parasta antia ovat olleet oivallukset, joita lapset ja ohjaajat ovat saaneet kummikoulutoiminnan kautta. Haastavinta taas on ollut löytää se ”oikea henkilö”, opettaja tai ohjaaja, joka lähtisi rohkeasti mukaan kummikoulutoimintaan.

– Sydäntäni lämmittää ajatus, että pystyn positiivisesti vaikuttamaan lasten luontosuhteen kehittymiseen, Jenna tiivistää tunnelmansa kummikoulukoordinaattorin työstä.

Luonto kutsuu myös vapaa-ajalla

Jennan lempikohteita vesillä ovat kaikki Saimaan saaret ja sopukat. Jenna on asunut koko ikänsä Saimaan rannoilla.

– Se jaksaa aina yllättää minut uudella rannalla, polulla, kalliolla, häikäisevällä auringonnousulla tai saimaannorppakohtaamisella. Nautin luonnosta kaikilla aisteilla. Tutkin ja havainnoin sitä, keräilen metsän antimia, retkeilen ja ulkoilen koirani kanssa, Jenna innostuu ylistämään Saimaata.

Jennan terveiset

– Terkkuja kaikille tutuille ja tuntemattomille Saimaalla liikkujille. Moikataan, kun tavataan! Liikutaan ja toimitaan vesillä mahdollisimman vähän jälkiä jättäen, luontoa ja toisiamme kunnioittaen. Me olemme aina luonnossa sen vieraana.

Jatkorahoitusta Järvi-Suomen kummikoulutoiminnalle haetaan

Jennan arvokkaan työn Järvi-Suomen alueella mahdollisti Partioaitan vuoden 2022 Ympäristöbonus. Nyt rahoitus on päättynyt, ja toivomme saavamme uuden rahoituksen, jotta Jenna pääsee palaamaan takaisin riveihimme ja jatkamaan hyvällä pohjalla olevaa työtä ympäristökasvatuksen parissa. Tähän kannustaa opettajilta saamamme kiittävä palaute: ”näitä juttuja ei voi saada oppikirjoista!”

Kiitos Jenna tästä lukuvuodesta, näkemisiin ja kuulemisiin mahdollisimman pian!