Siirry sisältöön

Tervetuloa vuoden 2024 Satamawebinaariin!

Aiemmista tiedoista poiketen vuoden 2024 Satamaseminaari pidetään Satamawebinaarina, eli järjestämme tapahtuman Teams-kokouksena. Päivämäärä ja ohjelma pysyvät alkuperäisinä. Webinaari on maksuton. Varaa siis kalenteristasi keskiviikko 13.3.2024, niin saat tehoiskun tuoretta satamatietoa työpöytäsi ääreen!

Ajankohta:
13.3.2024
Kellonaika:
12:00-16:00
Tapahtumapaikka:
Teams-kokous

Tänä vuonna tarjoilemme mm. tuoretta, mielenkiintoista tutkimustietoa siitä, mihin vierasvenesatamien matkailijat käyttävät rahaa ja kuinka paljon, mitkä ovat suosituimpia palveluja, ja hyödyttävätkö venesatamien asiakkaat myös muita alueen yrittäjiä. Tutkimus valmistui loppuvuodesta 2023 ja sen tulokset julkistetaan Satamawebinaarissa. Tämä tutkimus syventää vuoden 2021 tutkimusta, jossa selvitettiin veneilyn taloudellisia vaikutuksia.

Kokemuksesta tiedämme, että satamaesittelyt kiinnostavat. Tälläkin kertaa saamme raikkaita kuulumisia niin Järvi-Suomen kuin rannikkoalueen satamayrittäjiltä.

Olemme suunnitelleet Satamawebinaarin erityisesti venesatamissa työskenteleville, kuntien ja viranomaistahojen edustajille, veneseura-aktiiveille ja muille alasta kiinnostuneille.

Webinaarin ohjelma ja aikataulu

12.00 Tervetuloa webinaariin!

Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminnanjohtajan Aija Kasken avaussanat

12.10 Vierasvenesatamien matkailu- ja rahankäyttötutkimuksen tulosten
esittely

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu on tehnyt tutkimuksen aiheesta maa- ja metsätalousministeriön alaisen Saaristoasiain neuvottelukunnan toimeksiannosta. Mihin vierasvenesatamien matkailijat käyttävät rahaa ja kuinka paljon? Mitkä ovat suosituimpia palveluja? Hyödyttävätkö venesatamien asiakkaat muitakin alueen yrittäjiä? Mitä saaristoasiain neuvottelukunta tekee? Puhujina saaristoasian neuvottelukunnan pääsihteeri Elina Auri maa- ja metsätalousministeriöstä sekä toimitusjohtaja Kari Suonsilta Aikari Oy:stä.
Tutustu tutkimukseen(siirryt toiseen palveluun)

13.15 Tauko

13.25 Traficom: Veneet ja veneily Suomessa

Johtava asiantuntija Kimmo Patrakka liikenne- ja viestintävirasto Traficomista esittelee Traficomin teettämän veneilytutkimuksen tuloksia.

13.55 Merenkulun ympäristönsuojelulaki – muutokset ja toteutuminen venesatamissa

Turun kaupungin ympäristötarkastaja Katariina Riipinen käy läpi merenkulun ympäristösuojelulain muutoksia ja kuinka nämä toteutuvat venesatamissa.

14.25 Tauko

14.30 Förby Marinan satamatoimintojen esittely

Toimitusjohtaja Nina Nummentalo Karl Forsström Ab:sta esittelee Förby Marinan(siirryt toiseen palveluun) satamatoimintoja.

15.00 Satamat elinvoiman kasvupaikkoina

Puumalan kunnanjohtaja Niina Kuuva pohtii puheenvuorossaan satamien roolia elinvoiman kasvupaikkoina.

15.30 Seaboost harja-asema osana satamapalvelua

Yrittäjä Christian Feodoroff Seaboost Oy(siirryt toiseen palveluun):stä esittelee harja-aseman hyötyjä osana satamien palveluita.

15.45 Venekerhojen ja satamien ohjelmisto

Antti Alestalo Sovellustalo Alestalo & Haaramosta saapuu esittelemään venekerhojen ja satamien venekerhot.fi(siirryt toiseen palveluun) -ohjelmistoa.

16.00 Webinaari päättyy

Ilmoittaudu Satamawebinaariin

Ilmoittaudu Satamawebinaariin vaikka saman tien, mutta viimeistään 12.3.2024. Saat vahvistusviestin sähköpostiisi, jossa on linkki Teams-kokoukseen. Tallenna webinaarin ajankohta kalenteriisi! Lähetämme webinaarin jälkeen materiaalit ja linkin webinaaritallenteeseen kaikille ilmoittautuneille.

Lisätietoja Satamawebinaarista

Viestinnän asiantuntija

Eeva Räihä

040 457 1182 eeva.raiha@pssry.fi

Vanhempainvapaan sijainen