Siirry sisältöön

Vene 24 Båt

Vene 24 Båt -messut kääntävät vesilläliikkujien katseet kohti tulevaa kautta. Messujen ohjelmatarjonta on todella runsas! Kannattaa tutustua jo etukäteen ja suunnitella päivän aikataulua niin, että ehdit nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Tältä sivulta löydät Pidä Saaristo Siistinä ry:n ohjelman sekä tapahtumat, joissa olemme mukana.

Ajankohta:
9.-18.2.2024
Tapahtumapaikka:
Helsingin Messukeskus

Pidä Saaristo Siistinä ry:n ohjelma messuilla

Ota suunta osastollemme 7h100 ja tule juttelemaan, ajankohtaisia aiheita on runsaasti! Pinnalla on esimerkiksi:

Pohjanlahden uuden huoltoaluksen hankinta. Roope-Botnian uusiminen on välttämätöntä, jotta voimme jatkaa töitä ainutlaatuisessa saaristossa.
– Olemme mukana Re:Fish-hankkeessa, jonka tavoitteena on mm. poistaa mereen kadonneita kalastusverkkoja. Sinäkin voit osallistua raportoimalla katoamispaikoista.
– Äänestä vuoden 2024 Roope-jäsentarraa!
– Voit ostaa suosittuja Roope-tukituotteita. Tervetuloa osastollemme!

Sunnuntai 11.2. klo 17

Keskustelutilaisuus: Nyt loppuu mereen paskominen, Purjehdussatama klo 17

Mitä laivoilta vaaditaan ja mitä jokainen veneilijä voi tehdä jätevesien osalta? Keskustelu alusten jätevesistä ja erityisesti siitä, mitä Eduskunnan käsittelyssä oleva lakialoite tarkoittaisi laivoille ja siitä, mitä veneilijät voivat omalta osaltaan tehdä jätevesiongelmalle.

Keskustelemassa kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä (kok.), projektipäällikkö Mia Hytti Baltic Sea Action Groupista ja toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä.

Maanantai-keskiviikko 12.–14.2.

Koululuokkavierailut Pidä Saaristo Siistinä ry:n messuosastolla

Etukäteen ilmoittautuneet koululuokat vierailevat osastollamme. Mistä roskat tulevat ja minne ne menevät? Kauanko kestää, että roska katoaa luonnosta?

Ryhmät voivat osallistua Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmaan testaamalla tietouttaan rannoiltamme löytyvistä roskista, pientä kisailua unohtamatta! Jaamme myös Roope-tarroja ja -siirtotatuointeja.

Perjantai 16.2.

Tutkijoilta vinkkejä kansalaishavainnointiin Pidä Saaristo Siistinä ry:n messuosastolla klo 11–18

Pidä Saaristo Siistinä ry ja Suomen ympäristökeskus (Syke) ovat mukana uudessa Re:Fish-hankkeessa, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä vapaa-ajan kalastukseen liittyvää roskaa ja roskaantumista.

Syken tutkijat vierailevat Pidä Saaristo Siistinä ry:n osastolla 7h100 perjantaina 16.2. venemessujen Itämeri-päivänä. Tutkijoilta saat vinkkejä, miten voit osallistua Re:Fish-hankkeeseen ja samalla auttaa Itämerta tekemällä kansalaishavaintoja kalastukseen liittyvistä roskista.

Pelasta Itämeri -palkinnon jako, Purjehdussatama klo 16

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan venemessuilla. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Palkinnon saa innovaatio, ajatusmalli tai keino, joka vaikuttaa merien ekologisen tilan parantumiseen.

Raatiin kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, toimitusjohtaja Ville Wahlberg Baltic Sea Action Groupista, päätoimittaja Harri Junttila Teknikka & Talous -lehdestä ja toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä.

Paneelikeskustelu: Veneilyn vastuullisempi tulevaisuus, Purjehdussatama klo 18–19

Suomen Purjehdus ja Veneilyn ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n yhteisessä paneelissa keskustelevat Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roope-satamaohjelman vetäjä Katriina Murto, seikkailupurjehtija Ruffe sekä Humallahden venekerhon entinen kommodori Antti Tamminen. Tervetuloa!