Siirry sisältöön

Pohjanlahti pinnalle – lahjoita likaisiin töihin!

Kulunut kausi oli jälleen Pohjanlahdella haastava, ja huoltotöissä sinniteltiin väliaikaisella vuokrakalustolla. M/S Roope-Botnian uusiminen on välttämätöntä, jotta töitä voidaan jatkaa alueella, jonka saaristo on ainutlaatuista maailmassa. Uuden aluksen hankinta-hinta on noin 1,5–2 miljoonaa euroa. Se on yhdistykselle suuri ponnistus.

PSS ry:n huoltoalukset ovat erikoisvalmisteisia toimintojensa ja poikkeuksellisten käyttöolosuhteiden vuoksi. Pohjanlahdella aluksen on pystyttävä toimimaan niin matalissa rantavesissä kuin tuulisella aavalla merellä ja majoittamaan vähintään kahden hengen miehistö työviikon ajaksi. Aluksen kantokyvyn ja kansitilan on oltava riittävä puukuormien ja käymäläjätevesien kuljettamista varten.

– Toimintavarmat alukset ovat tärkeimpiä työkalujamme visiomme toteuttamiseksi. Toiminta-alueillamme olemme ainoa taho, joka huolehtii kokonaisvaltaisesti vesilläliikkujien jätehuollosta. Jatkossakin tarvitsemme työhön soveltuvan aluksen ja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa edistää vesistöjen hyvinvointia ja ihmisten virkistäytymismahdollisuuksia vesillä, sanoo PSS ry:n aluepäällikkö Katriina Murto.

Tiesitkö tämän?

Pohjanlahti on Pidä Saaristo Siistinä ry:n pohjoisin toiminta-alue. Se ulottuu Perämeren pohjukassa
sijaitsevasta Iin Röytästä Kristiinankaupunkiin. Alueelle mahtuu noin 30 vesilläliikkujan Roope-
palvelupistettä. Ainutlaatuinen Merenkurkun saaristo on myös Suomen ainoa luonnonperintökohde kansainvälisellä Unescon maailmanperintölistalla. Siellä viimeisin jääkauden aiheuttama
maankohoaminen leimaa maisemaa, joka jatkaa muutostaan ja kohoamistaan edelleen.

Tarvitsemme apuasi! Lahjoita likaisiin töihin ja kohdenna lahjoituksesi Pohjanlahden toiminta-alueelle.

Kirjoittaja

Viestinnän asiantuntija

Kiia Palo

040 189 8655 kiia.palo@pssry.fi

Mahanpuruja muovista -kampanja | Ympäristöprojektit