Siirry sisältöön

Olemme mukana Itämeripäivässä 31.8. – ole sinäkin!

Me Pidä Saaristo Siistinä ry:ssä vietämme Itämeripäivää joka päivä, mutta aivan erityisesti juhlistamme Itämerta torstaina 31.8.2023.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi, ja sen tavoite on innostaa ihmiset nauttimaan omasta merestämme ja tekemään tekoja sen hyvinvoinnin edistämiseksi. Liity seuraamme, tee hyvä teko tai lupaus, ja nauti merellisestä luonnostamme! Osallistumme Itämeripäivään Turussa ja Helsingissä, ja rohkaisemme kaikkia järjestämään Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoita ympäri Suomea.

Roska-Roope siivoaa Aurajokea Turussa

Roskienkeruuvene Roska-Roope pyydystää pintaroskaa pois Aurajoesta. Jokeen päätyvät roskat kulkeutuvat Itämereen. Tiesitkö, että esimerkiksi sadevesikaivoon heitetty tupakantumppi voi kulkeutua suoraan lähimpään vesistöön? Aurinkoenergialla toimiva Roska-Roope kiinnittää huomiota roskaantumisongelmaan ja muistuttaa, ettei mikään roska kuulu vesistöihin.

Turun kauppatorin teltalla voit adoptoida kylpyposankan ja auttaa Itämerta

Olemme mukana Turun kauppatorin Itämeripäivä-tapahtumassa klo 10–17. Annamme vinkkejä, mitä sinäkin voit tehdä Itämeren roskaantumisen vähentämiseksi. Lisäksi voit arvuutella, kuinka paljon roskaa keräämme Aurajoesta päivän aikana. Teltallamme voit myös adoptoida oman kylpyposankan Turun päivän Posankka Raceen. Näin autat pitämään Itämerta puhtaana!

Siisti Biitsi -talkoot Turun Linnanpuistossa

Kesärauha ja Pidä Saaristo Siistinä ry järjestävät yhdessä Siisti Biitsi -talkoot Turun Linnanpuiston ja Forum Marinumin ympäristössä klo 15–18. Paikan päällä opastamme osallistujia roskien keruussa ja raportoinnissa sekä jaamme roskasäkkejä ja roskapihtejä. Talkoolaisille on tarjolla kahvia ja pullaa Juhana Herttuan kellarissa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan talkoisiin!

Itämeriseikkailu lapsille Korkeasaaressa Helsingissä

Korkeasaari, Baltic Sea Action Group, Pidä Saaristo Siistinä ry, Suomen ympäristökeskus ja Metsähallitus järjestävät lapsille tarkoitetun Itämeriseikkailun Korkeasaaressa 31.8. klo 10–14. Saaren seikkailupisteillä opitaan mm. Itämeren kaloista ja linnuista ja roskaamisen vaikutuksesta Itämereen. Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Roskat pois Itämerestä ja biitsi siistiksi Helsingissä

Osallistumme Helsingin Kauppatorin kupeessa Pakkahuoneenlaiturilla järjestettävään Itämeripäivä-tapahtumaan 31.8. klo 12–19. Tule katsomaan, millä vauhdilla erilaiset roskat hajoavat mereen jouduttuaan. Saat myös hyvät ohjeet, miten järjestää Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoot, ja kotiinviemisiksi voit ostaa Roope-tuotteita!

Ympäri Suomen: Bongaa kalatarra kaupungilla!

Mahanpuruja muovista -kampanja muistuttaa, että katukaivoihin heitetyt roskat ja tupakantumpit voivat päätyä suoraan vesistöihin. Kampanjan aikana 21.8.–3.9. yli kymmenen kaupungin kaivonkansiin ilmestyy kalatarroja lisäämään tietoisuutta roskien lähteistä ja vähentämään roskaantumista. Jos bongaat katukaivosta kalatarran, ota siitä kuva ja jaa se Instagramissa ja Facebookissa. Muista tägätä @pidasaaristosiistina ja käyttää hashtageja #pidäsaaristosiistinä #mahanpurujamuovista

Ympäri Suomen: Järjestä Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoot

Haluatko auttaa Itämerta konkreettisella tavalla? Voit järjestää omat siivoustalkoot haluamallasi rannalla erityisesti Itämeripäivän kunniaksi – tai koska parhaiten sinulle ja kavereillesi tai työporukallesi sopii! Ala- ja yläkoululuokat voivat liittyä maksuttomaan Siisti Biitsi -kummikouluohjelmaamme. Tarkemmat tiedot ja ohjeet löydät osoitteesta www.siistibiitsi.fi(siirryt toiseen palveluun)