Siirry sisältöön

Lars Björkaskärin kunnostettu sauna palvelee jälleen jäsenistöämme

Pohjanlahti on PSS ry:n pohjoisin toiminta-alue.

Ilouutisia Vaasan saaristoon! Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitämään Lars Björkaskärin jäsensaunaan on asennettu uusi kiuas ja lauteet on korjattu, joten toivotamme jäsenistömme tervetulleeksi nauttimaan löylyistä.

Pohjanlahden miehistömme uurastaa polttopuita alueen retkisatamiin. Lars Björkaskärissä on paljon kaatuneita puita, joten innokkaimmat vierailijat voivat halutessaan kantaa niitä talkoovoimin tulipaikan läheisyyteen. Sahaamme kaatuneet puut polttopuiksi. Lisäksi haluaisimme muistuttaa muutamasta seikasta puiden käyttöön liittyen, jotta niitä riittäisi kaikille kävijöille:

  1. Sahaa ja pilko itse saunan lämmitykseen tai ruuan valmistukseen tarvitsemasi puut. Jos joku on ystävällisesti tehnyt saunalle puita valmiiksi, älä vie niitä muille tulipaikoille.
  2. Ethän vie puita retkisatamista mukanasi, edes pieniä määriä. Puut on tarkoitettu vain retkisatamavierailijoiden iloksi ja retkisatamissa käytettäviksi.
  3. Koska puiden kuljettaminen ei ole ihan ilmaista, on hyvä muistaa käyttää puita vain tarpeellinen määrä. Niin sanottujen huvitulien pitäminen ei ole kovin fiksua.

Mustasaaressa sijaitseva Lars Björkaskärin sauna on yksi Pidä Saaristo Siistinä ry:n suosituista jäsensaunoista, joita ylläpidetään muun muassa jäsenmaksujen turvin. Etkö vielä ole jäsen? Liity jo tänään!