Siirry sisältöön

PSS ry juhlistaa Itämeripäivää 25.8. – tule mukaan tapahtumiin!

Itämerta, meidän omaa mertamme, juhlistetaan elokuun viimeisenä torstaina 25.8. kaikkialla Suomessa. Teemapäivän tavoitteena on kirittää konkreettisia toimia Itämeren tilan parantamiseksi ja kiinnittää katseet Itämeren ainutlaatuiseen ja rikkaaseen kulttuuriperintöön.

Pidä Saaristo Siistinä ry osallistuu päivään Helsingissä, Turussa ja Vaasassa sekä valtakunnallisesti Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoo-ohjelman kautta.

Rantojen siivousta jazzin tahdissa Forum Marinumilla Turussa

Archipelago Sea Jazz, Pidä Saaristo Siistinä ry, Viking Line ja Forum Marinum tarjoavat monipuolista Itämeripäivän ohjelmaa koko perheelle Merikeskus Forum Marinumilla Itämeripäivän kunniaksi.

Archipelago Sea Jazz soi nuorista huippulahjakkuuksista koostuvan Joonatan Henriksson Quintetin johdolla merikeskuksen nurmikolla klo 16 ja klo 17. Kitaraa soittaa Eero Dunkel, pianoa Pessi Pohjola, kontrabassoa Otso Huhtala ja rumpuja Turun oma Veikka Kajamies. Heittäydy svengin tunnelmaan ja saavu vaikka piknikille! Eväspaperien kanssa ollaan tietysti aina huolellisia, ja siitä muistuttaa myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n organisoima Siisti Biitsi -roskienkeruutalkoot Aurajoen rannalla klo 15–18.

Lisäksi PSS ry siivoaa Aurajoen rantoja yhdessä Vihreät-eduskuntapuolueen kanssa. 

Wärtsilän Siisti Biitsi -talkoot Vaasassa

Siivoustalkoot ovat osa Wärtsilän Sukeltaen Itämeri puhtaaksi – Dive Against Debris Vaasa 2022 -tapahtumaa. Voitko kuvitella Itämeren, jonka pohjalla ei lojuisi lainkaan roskaa, kuten muovipulloja, polkupyöriä tai sähköpotkulautoja? Tämän unelman toteuttamiseksi Wärtsilä järjestää ympäristön siivoustapahtuman klo 16–19 Vaasassa, johon osallistumalla voit antaa oman panoksesi niin maalla kuin merellä. Tapahtumaan on esteetön pääsy ja se on maksuton. Mukana tapahtumassa myös PSS ry. Tervetuloa!

Koululaisille ohjelmaa Korkeasaaressa

PSS ry on mukana järjestämässä koululaisille Itämeriseikkailua Korkeasaaressa 25.8.2022 yhdessä Korkeasaari, Baltic Sea Action Group, Sea Life ja Metsähallituksen kanssa. Ennakkoon ilmoittautuneet ryhmät pääsevät saaren seikkailupisteillä tutustumaan Itämeren kaloihin, lintuihin, nisäkkäisiin ja selkärangattomiin ja oppimaan myös roskaamisen vaikutuksista Itämereen.

Älä heitä roskaa katukaivoon! Mahanpuruja muovista -viestintäkampanja on käynnissä

Tutustu myös käynnissä olevaan Mahanpuruja muovista -kampanjaan, johon osallistuu tänä vuonna jo 16 kaupunkia. Kampanjassa kaupunkien kaivonkansia merkitään värikkäillä tarroilla, jotta tietoisuutta roskien lähteistä lisättäisiin ja roskaantuminen vähenisi. Mukana on tänä vuonna Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kotka, Joensuu, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Pori, Rauma, Salo, Savonlinna, Tampere, Turku, Vantaa ja Vihti.