Siirry sisältöön

Roska-Roope kerää pintaroskaa vesistöistä kesätapahtumissa

Pidä Saaristo Siistinä ry:n roskienkeruuvene Roska-Roope kiertää kesällä jälleen tapahtumia eri puolella Suomea aina Vaasasta Turkuun ja Järvi-Suomeen. Roskienkeruuvene Roska-Roope kerää roskaa veden pinnalta.

Roskien keräämisen lisäksi veneellä halutaan myös tuoda vesistöjen roskaantumisongelma näkyväksi ja herättää keskustelua. On arvioitu, että 70 % roskista vajoaa pohjaan, 15 % rantautuu ja 15 % jää kellumaan vesipatsaaseen ja pinnalle. Olisi siis tärkeää saada ne talteen ennen uppoamista. Pidä Saaristo Siistinä ry haluaa muistuttaa, että mikään roska ei kuulu vesistöön, ja ihmiset voivat omalla käyttäytymisellään vaikuttaa tähän.

Roska-Roopen miehistönä toimivat tänä kesänä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kesätyöntekijät Roni Suoniemi ja Vilho Järvi.

5,5 metriä pitkä katamaraanityyppinen Roska-Roope on itsessään ympäristöystävällinen, sillä se kulkee sähkömoottorien voimin ja saa virtansa katolla olevista aurinkopaneeleista. Lue lisää Roska-Roopen ominaisuuksista!

Roska-Roope kiertää kesällä 2021 seuraavissa kaupungeissa ja kesätapahtumissa: 

Roska-Roopea ovat olleet tukemassa Viking Line, Weisell-säätiö, Lähitapiola sekä Turun ja Helsingin kaupungit yhteisen Itämerihaasteensa hengessä.