Siirry sisältöön

Roskienkeruuvene Roska-Roope

Pidä Saaristo Siistinä ry lanseerasi 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi uudenlaisen roskienkeruuveneen, Roska-Roopen, joka kerää pintaroskaa pois vesistöistä. Roskien keräämisen lisäksi veneellä halutaan myös tuoda vesistöjen roskaantumisongelma näkyväksi ja herättää keskustelua.

Roskienkeruuvene Roska-Roope.

Haluaisitko Roska-Roopen mukaan tapahtumaasi?

5,5 metriä pitkä katamaraanityyppinen Roska-Roope on itsessään ympäristöystävällinen, sillä se kulkee sähkömoottorien voimin ja saa virtansa katolla olevista aurinkopaneeleista. Roskienkeruuveneen toimintaidea on melko yksinkertainen. Se ajaa noin ihmisen kävelyvauhtia ja samalla vesi virtaa veneen kahden ponttoonin välistä niin, että mahdolliset kelluvat roskat jäävät satimeen sen kitaan. Roskasäiliö on helppo tyhjentää ja saalis lajitella veneen kannella oleviin roskiksiin niin, että samalla pystytään havainnollistamaan kerätyn roskan määrää ja laatua yleisölle.

Roska-Roope miehistöineen on vieraillut ensimmäisestä kesästään 2019 lähtien useissa kymmenissä tapahtumissa ympäri Suomen aina Ruisrockista Kotkan Meripäiville.

Roska-Roopen rakentamista ovat olleet tukemassa Viking Line, Weisell-säätiö, Lähitapiola sekä Turun ja Helsingin kaupungit yhteisen Itämerihaasteensa hengessä.

Ota yhteyttä

Varainhankintapäällikkö

Anne Ala-Pöllänen

040 189 6406 anne.ala-pollanen@pssry.fi