Siirry sisältöön

Huoltotiedotteet Saaristomereltä

Trunsön rantasauna on suljettu kuivuuden vuoksi, ja Örön edustalla sijainnut imutyhjennysasema on edelleen huollossa.

Trunsön saarella vierailevat joutuvat nyt odottamaan tovin löylyihin pääsyä. Rannassa sijaitseva puulämmitteinen jäsensauna on suljettu saarella vallitsevan poikkeuksellisen kuivuuden vuoksi. Pahoittelemme harmillista tilannetta ja ilmoitamme oitis, kun saunaa voi jälleen lämmittää.

Örön edustalla pitkään sijainnut kuutiomallinen veneiden käymäläjätevesien imutyhjennysasema kuuluu yhdistyksen vanhempaan septimallistoon. Kaikki tämän ajan septit alkavat olla nyt käyttöikänsä päässä, ja ne tuodaan välittömästi pois vesiltä, jos niissä huomataan kriittisiä vikoja. Kaikkia ei pystytä välttämättä korjaamaankaan.

– Selvitämme Örön vanhan septin kuntoa, mutta pahaa pelkään, ettei sitä uskalleta enää paikalleen palauttaa. Vanhanmallisia septejä on melko mahdotonta enää korjata, kertoo yhdistyksen aluepäällikkö Katriina Murto.

Veneilijöiden onneksi valtiovarainvaliokunta on myöntänyt yhdistykselle varoja kahden uuden septin hankintaan Saaristomerelle. Samaisesta avustuksesta hankitaan yksi imutyhjennysasema myös Saimaalle.

– Septien uusimisprosessi on nyt käynnissä. Toivomme, että se etenee sujuvasti ja pääsisimme sijoittamaan esimerkiksi juuri Örön edustalle uuden, entistä turvallisemman ja käyttövarmemman imutyhjennysaseman mahdollisimman pian, kertoo Murto.