Siirry sisältöön

Kiitos Kappahl – 51 000 euron lahjoituksella ehkäistään vesistöjen roskaantumista

Muovikassien tuotanto, kuljetus ja kierrätys aiheuttavat vakavia ympäristöhaittoja. Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääyhteistyökumppani Kappahl on saanut asiakkaansa vähentämään muovipussien käyttöä jo seitsemän vuotta pyörineellä vaatetus- ja jalkinealan One Bag Habit -aloitteella. Kappahl lahjoittaa muovipussien veloituksesta syntyneet voitot järjestöille kestävään kehitykseen. Suomessa Kappahl lahjoitti yli 51 000 euroa Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön ja jalkauttaa Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoot myymälöihinsä viime vuoden tapaan.

Varainhankintapäällikkö Anne Ala-Pöllänen vastaanotti Pidä Saaristo Siistinä ry:n puolesta lahjoituksen Kappahl Suomen maajohtaja Mikaela Koskilta (vas.) ja Kappahlin Viestintä- ja markkinointiasiantuntija Linda Haglundilta (oik).
Varainhankintapäällikkö Anne Ala-Pöllänen vastaanotti Pidä Saaristo Siistinä ry:n puolesta lahjoituksen Kappahl Suomen maajohtaja Mikaela Koskilta (vas.) ja Kappahlin Viestintä- ja markkinointiasiantuntija Linda Haglundilta (oik).

Vähemmän muovikasseja, joita käytetään useammin – se on vaatetus- ja jalkinealan One Bag Habit -aloitteen tavoite. Se tarkoittaa, että jäsenjärjestöt, kuten Kappahl, veloittavat kasseista ​​myymälöissä. Tavoitteena on vähentää muovikassien kulutusta ja lisätä tietoa niiden haitallisista ympäristövaikutuksista. Aloite lanseerattiin vuonna 2017, ja sen jälkeen myytyjen muovikassien määrä on vähentynyt monilla miljoonilla. Sen lisäksi jäsenten muovikassien myynnistä syntyneet voitot on lahjoitettu kestävää kehitystä edistäville järjestöille. Vuonna 2023 lahjoitettiin yhteensä 2,6 miljoonaa Ruotsin kruunua.

– Vesistöjen roskaantuminen on merkittävä ympäristöuhka, ja erityisesti muoviroskat pitkään säilyvinä materiaaleina aiheuttavat vakavia muutoksia ekosysteemiin. Onkin hienoa, että asiaan pureudutaan jo ongelman lähtötasolla. Kappahl on jo usean vuoden ajan ollut mukana viemässä viestiä eteenpäin ja osallistunut myös Siisti Biitsi -ohjelmamme tukemiseen. Konkreettiset toimet tuovat asian lähemmäksi kuluttajaa ja auttavat ymmärtämään ongelman ydintä, sanoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n varainhankintapäällikkö Anne Ala-Pöllänen.

Kappahl lahjoittaa syntyneen voiton lyhentämättömänä järjestöille, jotka työskentelevät luonnon roskaamisen ehkäisemiseksi myyntimaissaan. Suomessa Kappahl tukee One Bag Habit -kampanjan tuotoilla Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaa, Ruotsissa Håll Sverige Rentin, Norjassa Handelens Miljøfondin ja Puolassa Nazsa Ziemian (Oma maapallomme) toimintaa.

– Näemme vuodesta toiseen yhä enemmän asiakkaita, jotka sanovat ei kiitos kassille. Me One Bag Habit -aloitteen jäsenet olemme luoneet yhdessä uuden tavan, jolla on merkitystä sekä ihmisille että ympäristölle, sanoo Sandra Roos, Kappahlin kestävän kehityksen johtaja.

Kappahl on yksi Pidä Saaristo Siistinä ry:n päätukijoista, ja keväällä 2024 Kappahlin henkilökunta myymälöistä ja maakonttorilta osallistuu viime vuoden tapaan yhdistyksen rantojensiivoustalkoo-ohjelmaan Siisti Biitsiin.