Siirry sisältöön

Siistiä tekemistä

Etsi ympäriltäsi

Liiku vapaasti lähiympäristössä vähän aikaa. Etsi ympäristöstä esimerkiksi:

Tutki löytöjä. Jos teet tehtävää ryhmässä, jokainen saa esitellä muille oman löytönsä. Luokittele löytyneitä asioita elottomaan ja elolliseen luontoon kuuluvaksi. Mitä jää yli? Pohdi, miten nämä asiat ovat joutuneet luontoon. Mistä tietää, etteivät ne kuulu sinne? Mitä niille pitäisi tehdä?

Tehtävä on ote PSS ry:n Siisti Biitsi -kummikouluohjelman materiaalipaketista. Tehtävät ja leikit liittyvät ympäristökasvatukseen erityisesti vesistöjen roskaantumisen kannalta ja soveltuvat oppimisen tueksi esimerkiksi ennen tai jälkeen Siisti Biitsi -talkoiden. Tehtävät on suunniteltu toteutettavaksi eri ikäisten oppijoiden kanssa, kuten koulu- ja harrastusryhmissä, mutta niitä voi hyvin tutkia myös perheen kesken tai kuka vain, joka haluaa oppia ja havainnoida uutta luonnosta hauskalla tavalla.

Lisätietoa Siisti Biitsi -kummikouluohjelmasta: