Siirry sisältöön

Euroopanlaajuista työtä roskaantumista vastaan

Clean Europe Network on verkosto, joka nimensä mukaisesti tavoittelee roskatonta Eurooppaa. Kunnianhimoisena tavoitteena on roskaton Eurooppa vuonna 2030. PSS ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaski valittiin verkoston hallitukseen.

Clean Europe Network -verkostossa ovat mukana lähes kaikki Euroopan suurimmat roskaantumista vastaan työskentelevät järjestöt, 12 EU:n jäsenmaata sekä Norja ja Sveitsi. Yhteensä verkostolla on mahdollisuus vaikuttaa yli puoleen EU:n alueella asuvista kansalaisista. Tavoitteena on jakaa kokemuksia, tietoa ja parhaita käytäntöjä.

PSS ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaski valittiin Clean Europe Network -järjestön hallitukseen kesäkuussa Brysselissä Euroopan Parlamentissa pidetyssä kokouksessa.

– Tämä on suuri kunnia PSS ry:lle, ja koen, että meillä on sekä paljon annettavaa että opittavaa. On hienoa olla mukana keskusteluissa, joissa mietitään aidosti vaikuttavia keinoja roskaantumisen vähentämiseksi, Kaski kertoo.

Kaski on erityisen ylpeä verkoston yhteisestä, kattavasta roskaantumista ehkäisevästä strategiasta, joka löytyy pian suomeksi PSS ry:n kotisivuilta. Strategian avulla verkosto pyrkii saamaan kaikki asiaankuuluvat sidosryhmät viranomaisista yrityksiin ja kansalaisista järjestöihin, jotta voimme parhaiten jakaa vastuun roskaantumisen ehkäisemiseksi.

– Strategiaan olemme yhteisen tietotaitomme laittaneet ja toivon, että se tulee ahkeraan käyttöön, Kaski tiivistää.

Kirjoittaja

Viestintäpäällikkö

Veera Säilä

040 455 2798 veera.saila@pssry.fi