Siirry sisältöön

Anne Ala-pöllänen

Keväällä joukkoomme liittyi Anne Ala-Pöllänen vastaamaan yhdistyksen varainhankinnasta.

Kuva: Harri Räty

Mikä on työsi tärkein tavoite?

Tärkein tavoitteeni on lisätä tietoutta työstä, jota PSS ry on tehnyt jo lähes 55 vuoden ajan, sekä tietenkin saada tukea tälle hienolle toiminnalle!

Mikä työssäsi on parasta ja mikä haastavinta?

Tavata jäseniämme ja kumppaneitamme! Keskitymme nyt uuden huoltoaluksen hankkimiseen Pohjanlahdelle. Hienoa huomata, kuinka paikalliset kokevat työmme tärkeäksi ja haluavat olla mukana tukemassa meitä. Haasteellista on vaikeat taloudelliset ajat.

Kerro hauska muisto töistä.

Järjestimme juuri hyväntekeväisyystempauksen Posankka Racen Turussa. 4 000 pikkuposankan laskeminen Aurajokeen jännitti tosi paljon. Kesken kisan maalin paikkaa pitikin vaihtaa, koska tuulen yllättäen vaihtaessa suuntaa Posankatkin vaihtoivat suuntaa. Kaikki päättyi kuitenkin hyvin.

Millaisia varhaisimpia muistoja sinulla on
vesistöjen ääreltä?

Aloitin purjehdusurani 90-luvun alussa Välimereltä Barcelonasta, jossa jouduin elämäni pahimpaan myrskyyn, 32 m/s. Kokemus kouli sen verran, että ihan pienistä en hätkähdä. Lapsuudessani sain uida meressä Kokkolassa ja järvellä Päijänteen rannalla.

Mitä Suomen vesistöt merkitsevät sinulle?

Helsinkiläisenä tiedostan, että juomavetemme tulee Päijänteestä. On globaalisti ajateltuna etuoikeus asua puhtaiden
vesien äärellä.

Terveisiä vesilläliikkujille:

Vesien puhtaus lähtee pienistä teoista. Kun pestään astioita, hiuksia, vaatteita tai venettä, ei huuhdota vesistöön mitään kemikaaleja.

Mottosi:

Mikä ei ole luonnosta tullut, ei kuulu luontoon.