Siirry sisältöön

Tervetuloa tutustumaan M/S Roopeen Naantalissa 10.10.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) Saaristomeren toiminta-alueella ympäristöhuoltotöissä operoiva M/S Roope on vierailulla tiistaina 10.10. Naantalissa valtakunnallisen saaristoseminaarin yhteydessä. Kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan alukseen Naantalin keskustassa Presidentin laiturissa klo 14–17.

Saaristomeri on monelle paikka, jossa virkistäydytään retkeillen, veneillen ja mökkeillen. On kuitenkin haastavaa liikkua vesillä ja luonnossa pitkiä lomakausia jälkeä jättämättä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n visio onkin koko lähes 55-vuotisen toimintahistoriansa ajan ollut se, että jokainen voisi nauttia ja virkistyä Suomen vesistöjen äärellä mahdollisimman ympäristöystävällisesti – nyt ja tulevaisuudessa.

– Suomen ainutlaatuinen saaristokulttuuri halutaan pitää elävänä, ja saaristoa markkinoidaan paljon myös matkailijoille. Tämä on hieno asia, ja me Pidä Saaristo Siistinä ry:ssä teemme töitä sen eteen, että jokaisella olisi mahdollisuus nauttia Suomen kauniista vesistöistä nyt ja tulevaisuudessa ja erityisesti toimia vesillä ja rannoilla oikein ja kestävästi, kertoo PSS ry:n Saaristomeren aluepäällikkö Katriina Murto.   

Yhdistys mahdollistaa kestävän vesillä liikkumisen monipuolisilla Roope-palveluilla. PSS ry:n Saaristomeren toiminta-alueella operoiva huoltoalus M/S Roope miehistöineen ylläpitää ja huoltaa alueella lähes 40 veneilijöille ja retkeilijöille tarkoitettua Roope-palvelupistettä, kuten jätepisteitä, kuivakäymälöitä ja joissakin paikoissa myös astianpesupaikkoja. Lisäksi alueella on 10 kelluvaa veneiden käymäläjätteiden imutyhjennysasemaa, joista on tähän mennessä tyhjennetty jo yli 100 kuutiota käymäläjätettä. Yhteistyönä Lounais-Suomen Jätehuollon kanssa yhdistys järjestää kesäisin myös erillisiä romun- ja käytöstä poistettujen veneiden keräyksiä.

– Tästä kaudesta on jäänyt mieleen erityisesti Saariston romunkeräyksen huima romuautosaalis. Keräysviikon aikana poimimme kyytiin peräti 9 romuautoa. Käytöstä poistettuja veneitäkin on meille ihan mukava määrä taas ilmoitettu. Tulemme tässä loppukauden aikana niitä keräämään kierrätykseen noin 40 kappaletta muiden huoltotöiden rinnalla, kertoo M/S Roopen päällikkö Kari Lahtinen.

Lisätietoja:

Katriina Murto
aluepäällikkö
Pidä Saaristo Siistinä ry
0505985181
katriina.murto@pssry.fi