Siirry sisältöön

Syksyiset Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoot Mikkelissä

Ajankohta:
19.9.2023
Kellonaika:
16:30-19:00
Tapahtumapaikka:
Mikkelin satama, Laiturikatu 1

Syksy tuo monesti tullessaan sateita ja etenkin pienemmät roskat kulkeutuvat niiden mukana pientareilta läheiseen vesistöön. Myös hulevesikanavat ovat tehokkaita roskien kuljettajia. Nyt on siis hyvä aika toimia ja kerätä kadulle hylätyt roskat talteen ja kierrättää ne oikein!

Järjestämme yhdessä Pidä Saaristo Siistinä ry:n, Suomen Ympäristökeskuksen ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa kaikille avoimet Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoot. Tapahtumassa on tarjolla pientä talkooevästä ja lapsille roskabingo! Saat siivouksen ajaksi lainaksi roskapihdit ja -pussin. Voit ottaa halutessasi mukaasi omat siivoushanskat.

Nyt järjestettävät Siisti Biitsi-siivoustalkoot on osa Syken ja Xamkin Waterplus-yhteishanketta, jonka tavoitteena on edistää Mikkelin seudun vesistöjen puhtautta monin eri keinoin. Yksi keino on kerätä tietoa rantojen roskamääristä ja lisätä kansalaisten tietoutta roskaongelmasta. Tilaisuudessa esitellään myös Syken kansalaistieteen palvelua Järvi- ja meriwikiä (jarviwiki.fi), Vesi.fi palvelua ja muita tapoja, joilla kuka tahansa voi osallistua ympäristön havainnointiin ja saada käyttöönsä tietoa lähivesien tilasta. Paikalla pääsee myös tutustumaan vesitestireppuun, jolla kuka tahansa voi tehdä vesitutkimuksia ja seurata vaikkapa lähivesistön tai mökkijärven veden tilaa.
Tule mukaan reippaisiin rantojensiivoustalkoisiin!

Lisätietoja WaterPlus-hankkeesta löydät Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun nettisivuilta(siirryt toiseen palveluun) sekä Suomen ympäristökeskuksen nettisivuilta(siirryt toiseen palveluun).