Siirry sisältöön

Mikkelissä Siisti Biitsiä, ympäristön havainnointia ja tutustumista vesitestireppuun

Pidä Saaristo Siistinä ry, Suomen Ympäristökeskus ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) järjestävät yhteistyössä syksyiset siivoustalkoot Mikkelissä 19.9. klo 16.30–19. Kokoontuminen Mikkelin satama-alueella, Laiturikatu 1.

Kuva PSS ry/Terhi Takkinen

Xamkin ja Suomen ympäristökeskuksen WaterPlus- yhteishankkeen tavoitteena on edistää Mikkelin seudun vesistöjen puhtautta monin eri keinoin. Lähiympäristön kuntoa ja tilaa seuraamalla ja erilaisista havainnoista ilmoittamalla (Siisti Biitsi -applikaatio(siirryt toiseen palveluun), jarviwiki.fi(siirryt toiseen palveluun), vesi.fi(siirryt toiseen palveluun)) voidaan puuttua ongelmiin jo varhaisessa vaiheessa. Rannoilta kerättävien roskien määristä ilmoittamalla jaetaan myös tietoa roskaongelmista. Mikkelissä olevat rantojensiivoustalkoot toteutetaan PSS ry:n Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelman kautta.

Tilaisuudessa esitellään myös Syken kansalaistieteen palvelua Järvi- ja meriwikiä (jarviwiki.fi), Vesi.fi palvelua ja muita tapoja, joilla kuka tahansa voi osallistua ympäristön havainnointiin ja saada käyttöönsä tietoa lähivesien tilasta. Paikalla pääsee myös tutustumaan vesitestireppuun, jolla kuka tahansa voi tehdä vesitutkimuksia ja seurata vaikkapa lähivesistön tai mökkijärven veden tilaa.

Siivoustapahtuma on avoin kaikille. Tapahtumassa on tarjolla pientä talkooevästä ja lapsille roskabingo! Saat siivouksen ajaksi lainaksi roskapihdit ja -pussin. Voit ottaa halutessasi mukaasi omat siivoushanskat.

Kuva PSS ry/Terhi Takkinen

Toukokuussa 2023 järjestettiin hankkeeseen kuuluvana osana Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoot edellisen kerran Mikkelissä sekä lisäksi neljällä lähipaikkakunnalla – Hirvensalmella, Kangasniemellä, Rantasalmella ja Puumalassa. Media huomioi tapahtumat monella paikkakunnalla sekä lehdissä että radiossa.

Lisätietoja WaterPlus-hankkeesta löydät Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun nettisivuilta(siirryt toiseen palveluun) sekä Suomen ympäristökeskuksen nettisivuilta(siirryt toiseen palveluun).