Siirry sisältöön

Kun muovipussi jätetään ostamatta, on sillä merkitystä sekä ihmisille että ympäristölle

Veera Säilä vastaanotti Pidä Saaristo Siistinä ry:n puolesta lahjoituksen Kappahlin Etelä-Suomen aluepäällikkö Nina Tikalta (vas) ja Kappahl Suomen maajohtaja Mikaela Koskilta (oik).

Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääyhteistyökumppani Kappahl on saanut asiakkaansa vähentämään muovipussien käyttöä lähes 80-prosenttisesti vuonna 2017 käyttöön otetulla vaatetus- ja jalkinealan One Bag Habit -aloitteella. Kappahl lahjoittaa muovipussien veloituksesta syntyneet, yli kolmen miljoonan voitot järjestöille kestävään kehitykseen. Suomessa Kappahl lahjoitti yli 51 000 euroa Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön ja jalkautti Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoot myymälöihinsä.

Vähemmän muovikasseja, joita käytetään useammin – se on vaatetus- ja jalkinealan One Bag Habit -aloitteen tavoite ja tarkoittaa, että jäsenjärjestöt, kuten Kappahl, veloittavat kasseista ​​myymälöissä. Tavoitteena on vähentää muovikassien kulutusta ja lisätä tietoutta niiden haitallisista ympäristövaikutuksista. Aloite lanseerattiin vuonna 2017, ja sen jälkeen myytyjen muovikassien määrä on vähentynyt monilla miljoonilla. Sen lisäksi jäsenten muovikassien myynnistä syntyneet voitot on lahjoitettu kestävää kehitystä edistäville järjestöille.

– Nykyään lähes 80 % asiakkaistamme ei osta muovikassia. Suurimmalla osalla heistä on mukanaan oma muovikassi, ja monet käyttävät uudelleenkäytettäviä kasseja, kuten kangaskasseja. Olemme luoneet yhdessä uuden kestävän tavan, ja aloitteesta on tullut kestävän kehityksen win-win, jolla on merkitystä sekä ihmisille että ympäristölle, sanoo Sandra Roos, Kappahlin kestävän kehityksen johtaja.

Kappahl lahjoittaa syntyneen voiton lyhentämättömänä järjestöille, jotka työskentelevät luonnon roskaamisen ehkäisemiseksi myyntimaissaan. Suomessa Kappahl tukee One Bag Habit -kampanjan tuotoilla Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaa.

Kappahl on yksi PSS ry:n päätukijoista, ja keväällä 2023 Kappahlin henkilökunta myymälöistä ja maakonttorilta osallistui roskia keräämällä myös PSS ry:n 10-vuotiseen rantojensiivoustalkoo-ohjelmaan Siisti Biitsiin.