Siirry sisältöön

Miten pääsen eroon romusta mökkisaarellani?

Vapaa-ajan asukkaat ja vakituiset asukkaat kuuluvat kunnallisen jätehuollon piiriin. Siksi heidän kannattaa jäteasioissa ottaa yhteyttä ensisijaisesti paikalliseen jätehuoltoyritykseen.

Kesäisin järjestämme paikallisten jätehuoltoyritysten kanssa erillisiä romunkeräysviikkoja Saaristomerellä ja Pohjanlahdella sekä joka kolmas vuosi Pohjois-Päijänteellä Jyväskylässä. Yhteistyökumppanimme ovat Lounais-Suomen Jätehuolto, Stormossen ja Mustankorkea. Romunkeräyksissä otetaan etukäteen ilmoitetulla ja vuosittain vaihtuvalla reitillä ilmaiseksi vastaan sähkö- ja elektroniikkaromua, metallijätettä sekä vaarallisia jätteitä. Tämän vuoden Saaristomeren romunkeräys kiertää Paraisten ja Kemiönsaaren saaristossa ensi viikolla! 

Lisäksi Saaristomerellä Lounais-Suomen Jätehuolto tarjoaa raksasäkkipalvelua kanssamme M/S Roopen varrella osuville noutopaikoille. Päijänteellä ja Saimaalla Roope-alukset voivat huoltoaikataulunsa puitteissa tehdä mökkinoutoja erillistä tuntiveloitusta vastaan. Roope-alustemme pääasiallinen tehtävä on kiertää merellä ja järvillä huoltamassa iloisella hyljelogolla varustettuja, vesilläliikkujille tarkoitettuja Roope-palvelupisteitämme.