Siirry sisältöön

SuomiAreena: Tumpit talteen!

Tupakantumppi on maailman yleisin roska. Vuosittain ympäristöön päätyy arviolta 4,5 tuhatta miljardia tupakantumppia, joista suuri osa kulkeutuu vesistöihin. Tupakantumppi ei maadu, vaan hajoaa mikromuoviksi, joka voi päätyä kalojen ruoansulatuskanaviin ja edelleen ruokapöytiin.

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) ja Philip Morris Finland Oy (PMI) tekevät pitkäjänteistä yhteistyötä tumppiongelman ratkaisemiseksi. Osana yhteistyötä PSS ry on mukana PMI:n järjestämässä, kaikille avoimessa ja maksuttomassa tilaisuudessa. Tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan aiheesta organisaation edustajien kanssa. Tilaisuudessa jaetaan taskutuhkiksia ja pientä purtavaa – tervetuloa!

Bongaa Roska-Roope

PSS ry:n aurinkosähköllä lipuva roskienkeruuvene Roska-Roope pitää Porin läpi virtaavaa Kokemäenjokea siistinä SuomiAreenan ajan. Roskien keräämisen lisäksi veneellä halutaan myös tuoda vesistöjen roskaantumisongelma näkyväksi ja herättää keskustelua. Bongaa tämä 5,5 metriä pitkä katamaraanityyppinen vene ja voit napata miehistöltä myös taskutuhkiksia.

Ajankohta:
27.6.2023
Kellonaika:
16:00-18:00
Tapahtumapaikka:
Pori, Yrjönkatu 10 -ravintolassa kauppatorin laidalla
Hinta:
vapaa pääsy