Siirry sisältöön

Olemme mukana Porin SuomiAreenassa 27.–28.6. – tule kuulemaan!

Pidä Saaristo Siistinä ry vaikuttaa, keskustelee, siivoaa ja jakaa taskutuhkiksia SuomiAreenassa Porissa. Tule mukaan ja tutustumaan toimintaamme!

Tumpit talteen!

27.6. klo 16:00–18:00
Yrjönkatu 10 -ravintolassa kauppatorin laidalla, vapaa pääsy

Tupakantumppi on maailman yleisin roska. Vuosittain ympäristöön päätyy arviolta 4,5 tuhatta miljardia tupakantumppia, joista suuri osa kulkeutuu vesistöihin. Tupakantumppi ei maadu, vaan hajoaa mikromuoviksi, joka voi päätyä kalojen ruoansulatuskanaviin ja edelleen ruokapöytiin.

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) ja Philip Morris Finland Oy (PMI) tekevät pitkäjänteistä yhteistyötä tumppiongelman ratkaisemiseksi. Osana yhteistyötä PSS ry on mukana PMI:n järjestämässä, kaikille avoimessa ja maksuttomassa tilaisuudessa. Tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan aiheesta organisaation edustajien kanssa. Tilaisuudessa jaetaan taskutuhkiksia ja pientä purtavaa – tervetuloa!

Vastuullisesti vesillä -paneelikeskustelu

28.06.2023 klo 13:00-13:45
Vaakunan lava, Gallen-Kallelankatu 7, vapaa pääsy

Suomen Purjehdus ja Veneily, Pidä Saaristo Siistinä, Finnboat, Suomen Meripelastusseura ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto haastavat itsensä sekä kaikki vesilläliikkujat ja päättäjät viiteen merkittävään tekoon ainutlaatuisten vesistöjemme ja veneilyturvallisuuden puolesta. Paneelissa keskustelemassa yhteistyöorganisaatioiden edustajat sekä kilpapurjehtija Tapio Lehtinen ja kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä. Paneelikeskustelu striimataan MTV Katsomoon suorana, ja se on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena.

Tervetuloa kuulemaan pienistä teoista, joilla on suuri vaikutus!

Keskustelupaneelin esiintyjät

Bongaa Roska-Roope

PSS ry:n aurinkosähköllä lipuva roskienkeruuvene Roska-Roope pitää Porin läpi virtaavaa Kokemäenjokea siistinä SuomiAreenan ajan. Roskien keräämisen lisäksi veneellä halutaan myös tuoda vesistöjen roskaantumisongelma näkyväksi ja herättää keskustelua. Bongaa tämä 5,5 metriä pitkä katamaraanityyppinen vene ja voit napata miehistöltä myös taskutuhkiksia.

Lämpimästi tervetuloa SuomiAreenaan ja osaksi #vastuullisestivesilla-toimintaa!