Siirry sisältöön

Tervetuloa maksuttomaan Eco-Ship-konferenssiin Turkuun 15.6.

Kuva: Miika Karppinen

Tule kuuntelemaan Eco-Ship -hankkeen toteutuksesta ja kokemuksista opettaa ympäristöystävällisen veneilyn perusteita nuorille! Konferenssi järjestetään Turussa Forum Marinumissa 15.6.2023 klo klo 9–16. Konferenssi on suunnattu erityisesti ympäristökasvattajille, opettajille, meripartiolaisille ja veneseurojen ympäristöasioista kiinnostuneille.

Päivän ohjelmaan kuuluu muun muassa nuorten ympäristötoimijoiden vetämiä työpajoja sekä hankkeessa kehitetyn koulutuskonseptin esittelyä. Osallistujat saavat hankkeen koostaman Baltic Sailor Catalogin käyttöönsä, jossa on veneilyyn ja Itämereen liittyvää tietoa ympäristönäkökulmalla sekä valmiita ohjeistuksia monipuolisiin työpajoihin. Osallistujille tarjoillaan maksuton lounas ja kahvi/tee.

Konferenssi on osa Eco-Ship-hanketta, jonka tavoitteena on kehittää ympäristöystävällisen veneilyn koulutuskonsepti. Konseptin avulla nuoret vesilläliikkujat oppivat veneilystä Itämerellä. Hankkeessa tuotetut materiaalit ja koulutuskonsepti perustuvat muun muassa kesällä 2022 järjestettävien koulutuspurjehdusten kokemuksiin ja osallistujien palautteisiin. Koulutusmateriaalina käytetään Baltic Sailor Catalogia, joka on koostettu yhdessä muiden hankepartnerien kanssa. Katalogi sisältää tietoa veneilystä, Itämerestä ja vesilläliikkujan ympäristöteoista sekä valmiita ohjeistuksia opetustyöpajoihin samoilla teemoilla. Vaikka koulutusmateriaali on alun perin kohdistettu nuorille, se soveltuu myös aikuisten ohjaamiseen ja kouluttamiseen.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.5. Lyytissä!