Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry laajentaa toimintaansa Ahvenanmaalle

Kaikkien vesilläliikkujien valtakunnallinen ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry laajentaa toimintaansa Suomen rannikolta ja sisävesiltä myös Ahvenanmaalle. Ahvenanmaalla PSS ry:n tavoite on muun muassa päästä kehittämään alueen satamien toimintaa yhdessä satamayrittäjien kanssa sekä kannustaa ahvenanmaalaiset mukaan Siisti Biitsi -ohjelmaan sekä jalkauttaa ohjelman kummikoulutoiminta paikallisiin kouluihin ja harrastusryhmiin.

PSS ry:n toiminta on lähtöisin Saaristomereltä, ja nykyään yhdistyksellä on noin 13 000 jäsentä ja 200 Roope-palvelupistettä meren rannikolla ja järvillä. Vuoden alusta PSS ry käynnisti toimintansa Ahvenanmaalla, jossa aluekoordinaattorina aloitti Kimberly Terry

– Odotan innolla, että pääsen viemään Pidä Saaristo Siistinä ry:n tärkeää työtä Ahvenanmaalle. Ahvenanmaa on iso osa Suomen saaristoa, ja meri ympäröi meitä. Siksi meren hyvinvointi on meille erittäin tärkeää. Yhdessä voimme saada aikaan suuren muutoksen ympäristön hyväksi. Toivottavasti saamme myös uusia jäseniä Ahvenanmaalta, Terry sanoo. 

Roope-satamaohjelmasta tukea satamien ympäristöasioihin

Roope-satamaohjelma on PSS ry:n suomalaisille venesatamille suunnittelema ainutlaatuinen ympäristöohjelma. Ohjelman taustalla on yhdistyksen vuosikymmenten kokemus yhteistyöstä venesatamien kanssa. Tavoitteena on kehittää kaikenkokoisia venesatamia erityisesti ympäristönäkökulmat ja turvallisuusasiat huomioiden. Samalla ohjataan venesatamien käyttäjiä ympäristöystävälliseen toimintaan. Satamat voivat hakea osaksi ohjelmaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n sivujen kautta: pidasaaristosiistina.fi

Juhlista 10-vuotiasta Siisti Biitsiä siivoamalla oma lähirantasi! 

PSS ry:n Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoo-ohjelmalla alkoi tänä vuonna 10. toimintavuosi. Näiden vuosien aikana talkoissa on raportoitu jo yli 730 000 kerättyä roskaa pois pilaamasta Suomen vesistöjä. Tänä vuonna tarkoituksena on saada kaikki ahvenanmaalaisetkin mukaan talkoisiin ja kerätä kasaan Suomen suurin talkoojengi – niin meren kuin järvienkin rannoille. 

Omat talkoot voi järjestää milloin vain missä vain ja siivottava ranta merkitään Siisti Biitsi -sivujen karttaan: siistibiitsi.fi. Talkoolaisia pyydetään raportoimaan keräämänsä roskat maksuttomalla Siisti Biitsi -sovelluksella. Raportoinnin avulla saadaan tärkeää tietoa Suomen rantojen roskaisuudesta, minkä avulla pystytään ehkäisemään roskaantumista jo alkumetreillä. 

Tavoitteena on myös saada ahvenanmaalaiset koulut ja harrastusryhmät Siisti Biitsi -kummikouluohjelmaan mukaan. Mukana olevat luokat käyvät siivoamassa valitsemaansa rantaa kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi he saavat käyttöönsä monipuoliset roskaantumisaiheiset tehtävämateriaalit. Lisätietoa ja hakuohjeet: siistibiitsi.fi/kummikoulut

Lisätiedot

Kimberly Terry
Aluekoordinaattori, Pidä Saaristo Siistinä ry
040 151 0538 / kimberly.terry@pssry.fi
pidasaaristosiistina.fi

Instagram: @hallskargardenrenaland
Facebook: Håll Skärgården Ren rf Åland