Siirry sisältöön

Siisti Biitsi -kummikouluohjelma sai liki 30 000 euron lahjoituksen Partioaitalta

Pidä Saaristo Siistinä ry sai 29 806 euron lahjoituksen Partioaitan Ympäristöbonuksen luovutustilaisuudessa torstaina 26. tammikuuta. Lahjoitusvarat käytetään maksuttoman Siisti Biitsi -kummikouluohjelman kehittämiseen ja levittämiseen yhä laajemmalle.

Partioaitan 365-klubilaisten kaikista ostoksista kertyy prosentti Ympäristöbonusta, joka lahjoitetaan vuosittain klubilaisten valitsemiin eri kohteisiin. Kokonaissummaksi kertyi vuoden 2022 aikana 149 028 euroa. Pidä Saaristo Siistinä ry sai kokonaispotista 29 806 euron lahjoituksen. Ympäristöbonus jaettiin viiteen yhtä suureen osaan, joten loput Ympäristöbonuksesta lahjoitettiin Luonnonperintösäätiölle, Mielenterveyden keskusliitolle, Suomen luonnonsuojeluliitolle ja Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnalle.

– Haluamme kiittää kaikkia 365-klubilaisia! He ovat aiemminkin kokeneet Siisti Biitsi -toiminnan tukemisen arvoiseksi, ja silloin tuki toimi myös alkusysäyksenä kummikouluohjelmalle. Nyt saamamme tuen avulla haluamme lisätä kummikouluohjelman laajuutta ja vaikuttavuutta, kertoo Siisti Biitsi -ohjelmapäällikkö Julia Jännäri.

Lahjoitus kohdistetaan kummikouluohjelmalle

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -ohjelmalla on tänä vuonna käynnissä 10. toimintavuosi. Ohjelman tarkoituksena on siivota rantoja kansalaisten voimin, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen, kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta ja mahdollistaa konkreettisen ympäristötyön ja hauskan ulkoilupäivän yhdistäminen. Partioaitan lahjoitusvarat käytetään maksuttoman Siisti Biitsi -kummikouluohjelman kehittämiseen ja levittämiseen yhä laajemmalle

– Maksuttoman Siisti Biitsi -kummikouluohjelman tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille ympäri Suomen mahdollisuus sitoutua oman lähiympäristönsä vaalimiseen ja kestävän elämäntavan mukaisen toimintakulttuurin luomiseen. Ohjelmaan on lähtenyt mukaan jo lähes 40 ryhmää. Näistä pohjoisin sijaitsee Rovaniemellä ja eteläisin Hangossa. Tuen avulla haluamme levittää ohjelmaa erityisesti sisävesien rannoille Järvi-Suomeen, Jännäri kertoo.

Siisti Biitsi -kummikouluksi voivat koululuokkien lisäksi ryhtyä muutkin ryhmät, kuten partiolippukunnat tai luontokouluryhmät. Ohjelmassa ryhmä saa käyttöönsä monipuoliset roskaantumisaiheiset tehtävämateriaalit, käy siivoamassa valitsemaansa rantaa kaksi kertaa vuodessa ja raportoi keräämänsä roskat PSS ry:lle joko lomakkeella tai Siisti Biitsi -sovelluksella.

Lisätietoa

Julia Jännäri
Siisti Biitsi -ohjelmapäällikkö
Pidä Saaristo Siistinä ry
puh. 040 455 7251
julia.jannari@pssry.fi
www.siistibiitsi.fi(siirryt toiseen palveluun)