Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n kaikki huoltoalusta ovat nyt vesillä. Huoltotyöt Roope-palvelupisteissä on käynnissä, jotta jokainen meistä voisi virkistyä vesillä ympäristöä kuormittamatta. Lue kaudenaloituskuulumiset alueilta.

Saaristomeri

Ensimmäinen huoltoalus, M/S Roope, heräteltiin vesille jo huhtikuun alussa. Se huoltaa Saaristomerellä noin 50 Roope-palvelupisteitä. Alus starttasi toimintansa ihan uudesta kotisatamasta, Nauvon Käldingestä. Käldinge tarjoaa entistä toimivamman varikon monipuolisella ja aidatulla alueella. Saaristomeren siisteinä pitävät muun muassa kippari Kari Lahtinen, kansihenkilö Linda Johansson sekä uutena kansihenkilönä ja kippariharjoittelijana aloittanut Klaus Laine. Normaalien huoltotöiden lisäksi M/S Roopen tulevaan kesään mahtuu muun muassa LSJH:n kanssa yhteistyössä järjestetyt tutut Saariston romunkeräys ja romuvenekeräys.

Saimaa

Saimaalla iloitaan viime kesänä hankitusta uudesta PSS ry:n huoltoalus M/S Roope-Saimaasta. Retkisatamien huoltokauden aloittaa aluksen uusi päällikkö Pasi Vahtola ja viime kesästä tuttu kippari Timo Vorne. Huoltokausi on nyt aloitettu, ja retkisatamien palvelut kaikille veneilijöille ja retkeilijöille otetaan käyttöön sitä mukaa kun kohteissa käydään.

– Odotamme vilkasta kesää. On mielenkiintoista nähdä, miten korona-aika on lisännyt kotimaan matkailua ja miten luontomatkailun suosio jatkuu, miettii Pidä Saaristo Siistinä ry:n Järvi-Suomen toiminta-alueen aluepäällikkö Eeva Taimisto.

Päijänne

Päijänteen huoltoalus M/S Roopetar päästiin laskemaan vesille hiukan aikaisempaa myöhemmin jäätilanteen vuoksi. Alushenkilöstössä työskentelee tänäkin kesänä tutut kipparit Jouni Liukkonen ja Harri Nieminen. Kevään ensimmäisellä huoltokäynnillä tyhjennetään kaikissa retkisatamissa huussit, tarkistetaan polttopuutilanne ja mahdolliset talven aikana tulleet vauriot, kuten tuulenkaadot ja jäiden aiheuttamat laituririkot.

Pohjanlahti

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä vesille on päässyt myös Pohjanlahdella operoiva alus. Alueella pitkään toiminut huoltoalus M/S Roope-Botnia jouduttiin viime kesän lopulla poistamaan käytöstä. Se korvattiin Saimaan pienemmällä aluksella Roope-Saimaa II:lla, jotta työt alueella saatiin vietyä päätökseensä. Vaikka kyseinen alus ei täysin sovellu Pohjanlahden olosuhteisiin, tulee se huolehtimaan Roope-palveluiden huollosta alueella vielä tämän kauden. Roope-Saimaa II:sta luotsaa tuttu parivaljakko Mikael ja Emil Thodén.

Pirkanmaa ja Itäinen Suomenlati

Lisäksi kesän aikana Pirkanmaan kuivakäymälöistä ja imutyhjennysasemien huollosta vastaa Roopesteri-veneellä Marko Kelokaski. Itäisen Suomenlahden Roope-palveluista huolen pitää Jouni Kelkka Pikku-Roopella.

Lisäksi kaikilla alueilla huoltotöitä tekevät myös PSS ry:n yhteistyökumppanit ja yksittäiset huoltohenkilöt.

Ilman jäseniä ei olisi Roope-palveluita

Ilman jäseniä ei olisi Roope-palveluita, sillä palveluita rahoitetaan PSS ry:n jäsenmaksuilla. Niinpä toivommekin, että kaikki Roope-palveluita käyttävät vesilläliikkujat olisivat jäseniämme. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä täällä. Tervetuloa jäseneksi!

Pidä Saaristo Siistinä ry toivottaa kaikille siistejä hetkiä vesillä!

Päijänteen huoltoalusta M/S Roopetarta vesille laskevat kipparit Jouni Liukkonen ja Harri Nieminen.