Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry, Kesärauha-festivaali ja POPCORN-hanke järjestävät avoimet Siisti Biitsi -talkoot Vepsässä tulevana lauantaina 7.5. jolloin vietetään kaikkien Pohjoismaiden yhteistä rantojensiivouspäivää Nordic Coastal Clean-up Daytä.

Talkootapahtuma on maksuton ja mukaan ilmoittaudutaan etukäteen täällä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähtö Vepsän saarelle tapahtuu M/V Marinalla klo Turun jokirannasta (Läntinen rantakatu 37) ja paluu takaisin Turkuun noin klo 16.

Paikan päällä Vepsässä opastetaan roskien keruussa ja raportoinnissa ja jaetaan roskasäkkejä sekä keräimiä. Tarjolla myös pientä purtavaa. Talkoolaiset voivat ladata maksuttoman Siisti Biitsi -sovelluksen etukäteen Google Play-kaupasta tai App Storesta.

“On hienoa päästä taas siivoamaan isommalla talkooporukalla Nordic Coastal Clean-up Daynä koronavuosien jälkeen. Rantasiivoustalkoiden järjestäminen keväisessä saaristossa on luontevaa jatkoa yhteistyöllemme turkulaisen Kesärauha-festivaalin kanssa”, kertoo PSS ry:n ohjelmapäällikkö Julia Jännäri.

Nordic Coastal Clean-up -yhteisö perustettiin yhdessä muiden pohjoismaisten ympäristöjärjestöjen kanssa kuusi vuotta sitten. Yhteisön tarkoituksena on pureutua paikallisiin vesistöjen roskaantumisongelmiin ja jakaa tietoa hyvistä keinoista ehkäistä niitä.

Mikä Siisti Biitsi -ohjelma?

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -ohjelma kannustaa kaikkia kansalaisia järjestämään omia siivoustalkoita haluamallaan rannalla. Roskien keräämisen lisäksi rantasiivoustalkoissa voi raportoida kerätyt roskat helposti Siisti Biitsi -sovelluksella. Raportoinnin avulla saadaan tärkeää tietoa Suomen rantojen roskaisuudesta, minkä avulla pystytään ehkäisemään roskaantumista jo alkumetreillä. Yleisimpiä Suomen rannoilta löytyviä roskia ovat muoviroskat ja tupakantumpit. Vesistöön päätyessään ne hajoavat mikromuoviksi. Lisäksi tumpeista liukenee veteen monia haitallisia kemikaaleja.

Jos et pääse lauantaina paikalle, voit järjestää omat Siisti Biitsi -talkoosi milloin tahansa ja millä rannalla tahansa. Lue lisää ja ilmoita omat siivoustalkoosi mukaan osoitteessa: http://siistibiitsi.fi.

POPCORN – puhtaamman meriympäristön puolesta. Lue lisää POPCORN-hankkeesta: https://popcorn.interreg-npa.eu/.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta.

Lisätiedot:

Julia Jännäri
Ohjelmapäällikkö, PSS ry
040 455 7251
julia.jannari@pssry.fi