Siirry sisältöön

Ruisrock jatkaa jo perinteeksi muodostunutta yhteistyötä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Edeltävistä vuosista tutun rannan puhtaanapitoyhteistyön lisäksi tekeminen monipuolistuu kohti laajempaa varainkeruuta: tänä vuonna akkreditoinnin hyväntekeväisyysmaksut ohjataan PSS ry:n toimintaan.

Ruisrockin ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n yhteistyö laajenee tänä vuonna, kun Ruisrock ohjaa akkreditoinnista kerättävät hyväntekeväisyysmaksut yhdistyksen toiminnan tukemiseen. PSS ry on jo vuodesta 1969 tehnyt konkreettisia tekoja puhtaamman meri- ja järviluonnon puolesta, ja tiedon välittäminen on tärkeä osa yhdistyksen tekemää työtä.

Tänä vuonna Ruisrockin hyväntekeväisyysmaksut ohjataan yhdistyksen Siisti Biitsi -kummikoulutoiminnan kehittämiseen. Kummikouluohjelma tarjoaa kaikille lapsille ja nuorille tasapuolisen mahdollisuuden oppia ymmärtämään vesistöluontoa ja valmiin väylän luontosuhteen vahvistamiseen. Tulevien sukupolvien luontosuhteen rakentaminen suojelee vesistöluontoa pitkällä aikavälillä.

Tämän lisäksi Ruisrock ja Pidä Saaristo Siistinä tekevät yhteisvoimin töitä Ruissalon puhtaanapidon eteen. Yhdistyksen talkoolaiset puhdistavat Ruissalon rantaa tapahtuman aikana, ja talkoolaisten keräämien pullojen pantit ohjataan suoraan yhdistyksen toiminnan tukemiseen. Lisäksi PSS ry:n Roska-Roope -roskienkeruuvene puhdistaa vettä roskista Ruissalon rannan tuntumassa koko tapahtuman ajan. Yhteistyö saa jatkoa myös myöhemmin syksyllä, kun Ruisrock ja PSS ry yhdistävät voimansa myös perinteisissä Ruissalon rannan Siisti Biitsi -siivoustalkoissa, johon ovat kaikki tervetulleita.