Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n vuosikokous pidettiin tänä vuonna hybridinä 5.4. Kokouksessa päätettiin jäsenmaksun korotuksesta ja yhdistyksen hallitus sai uuden jäsenen.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n kaikille jäsenille avoin vuosikokous järjestettiin Helsingissä NJK:n purjehduskeskuksessa Koivusaaressa 5.4., ja siihen oli mahdollista osallistua myös etänä.

Kokouksessa päätettiin vuoden 2023 jäsenmaksuksi 50 euroa. Yhdistyksen jäsenmaksu on pysynyt vuosia ennallaan hyvin matalalla tasolla, mutta nyt kiihtyvä kustannusten, kuten polttoaineen hinnan nousu sekä Roope-palveluiden korkea käyttöaste vaativat jäsenmaksun korotuksen yhdistyksen toiminnan ja palveluiden laadun takaamiseksi.

Vuosikokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi hallitukselle ja muille tilivelvollisille vastuuvapauden. Vuosikokous hyväksyi vuoden 2021 vuosikertomuksen. Vuosikokouksessa keskusteltiin myös tulevan vuoden toiminnasta, joista Pohjanlahden kaluston uusiminen, ympäristökasvatustyön monipuolinen kehittäminen, samoin kuin asiakkuuksien ajantasainen hallinta ovat suurimpia kokonaisuuksia.

Vuosikokous päätti PSS ry:n hallituksen henkilömääräksi kahdeksan. Erovuorossa olleet hallituksen jäsenet Veli-Pekka Manninen, Niklas Rosvall, Katja Rytkönen ja Topiantti Äikäs valittiin uudelleen hallitukseen kaudeksi 2022–2024. Kahdeksanneksi jäseneksi hallitukseen valittiin uutena Jan Jansson Kuopiosta. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Bengt Westerholm. Muita hallituksen jäseniä ovat Jan-Erik Karlsson ja Lars Ingvall.

Kokouksen päätyttyä John Blässar esitteli Two Rowing Finns -varainkeruusoutuprojektin ja kertoi Atlantin valtameren ylityksestä soutaen.