Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltoalus M/S Roope-Saimaa alushenkilöstöineen huoltaa retkisatamia Saimaalla. Haemme nyt M/S Roope-Saimaalle kuljettajaa ja kansimiestä, joiden sydämet sykkivät puhtaille järville. Työ on monipuolista ja sisältää sekä alustyöskentelyn että retkisatamien huoltotyöt.

M/S Roope-Saimaan kotisatama on Puumalassa. Huoltoalus on 18 m pitkä ja 6 m leveä vuonna 2021 valmistunut yksiakselinen lastialus. Retkisatamahuollon toiminta-alueena on pääasiassa Puumala-Mikkeli-Lappeenranta-Sulkava, mutta aluksella hoidetaan myös muun muassa Savonlinnan lähialueen kohteiden polttopuuhuolto. 

Retkisatamien huoltotöihin kuuluu polttopuuhuollon ja jätehuoltotöiden lisäksi satunnaisia rakennelmien korjaustöitä. Työ on ajoittain hyvin fyysistä, ja sitä tehdään pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin. Miehistö asuu työviikon aluksella. Kuljettaja vastaa itsenäisesti töiden ja työviikon suunnittelusta yhdessä kansimiehen kanssa.

Kuljettajan vaatimukset:


 • kuljettajan kirja ja työkokemusta lastialuksella tai vastaavalla työskentelystä 
 • koneenhoitajan pätevyyskirja tai kokemusta koneiden ylläpidosta ja huoltotoimista
 • radiolupakirja
 • voimassa oleva laivaväen lääkärintodistus ja EA1-ensiapukoulutus
 • tulityökortti tai alkusammutuskoulutus
 • tarvittavat tietotekniset taidot
 • kokemusta rakentamisesta maasto-olosuhteissa
 • hyvät sosiaaliset taidot
 • vastuullinen ja ratkaisukeskeinen työote


Kansimiehen vaatimukset:

 • kansimiehen pätevyys ja työkokemusta lastialuksella tai vastaavalla työskentelystä
 • koneenhoitajan pätevyyskirja tai kokemusta koneiden ylläpidosta ja huoltotoimista
 • voimassa oleva laivaväen lääkärintodistus ja EA1-ensiapukoulutus
 • tulityökortti tai alkusammutuskoulutus
 • tietotekniset taidot ja valmius kirjallisiin töihin
 • kokemusta rakentamisesta maasto-olosuhteissa
 • hyvät sosiaaliset taidot 
 • vastuullinen ja ratkaisukeskeinen työote

Toiminta-alueen tuntemus, nosturin käyttökokemus, kokemus liikkumisesta väyläalueen ulkopuolella sekä luonnonrantoihin rantautumisesta lasketaan eduksi. Arvostamme harkitsevaa ja työturvallisuutta korostavaa ajattelua ja työtapoja sekä ymmärrystä ympäristöasioista ja vesistöretkeilystä.

Työ alkaa huhti-toukokuussa 2022 ja työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, johon on liitetty kopio meripalveluotteesta, 31.3.2022 mennessä osoitteeseen eeva.taimisto@pssry.fi otsikolla ”Roope-Saimaa kuljettaja” tai ”Roope-Saimaa kansimies”. Lisää hakemukseen myös mahdolliset suositukset. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. 

Lisätietoja tehtävästä antaa Järvi-Suomen aluepäällikkö Eeva Taimisto: eeva.taimisto@pssry.fi, 0400 555 098. Yhteydenottoihin vastaamme arkisin klo 8 –16.