Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -kummikouluohjelma on yksi viidestä Partioaitan Ympäristöbonuskohteesta tänä vuonna. Lahjoitusvarat käytetään Siisti Biitsi -kummikouluohjelman kehittämiseen ja levittämiseen yhä laajemmalle. Tällä hetkellä kummikouluja on 30.

– Olemme kiitollisia, että Partioaitan 365-klubin jäsenet kokevat Suomen vesistöjen tilan parantamiseen keskittyvän ympäristökasvatuksen tärkeänä ja tukemisen arvoisena toimintana. Haluamme tarjota kaikille Suomen lapsille ja nuorille mahdollisuuden oppia ja ymmärtää vesistöluontoa lähtökohdista riippumatta ja tarjota valmiin väylän luontosuhteen vahvistamiseen, kertoo PSS ry:n ohjelmapäällikkö Julia Jännäri.

Ympäristöbonus kertyy Partioaitan 365-klubin jäsenten vuoden 2022 ostosten yhteissummasta, josta tilitetään 1 % lahjoitussummaan. Kertynyt summa jaetaan tasan viiden kohteen kesken. PSS ry:n Siisti Biitsi -ohjelman lisäksi kohteita ovat Luonnonperintösäätiö, Mielenterveyden keskusliitto, Suomen luonnonsuojeluliitto ry ja Kehitysvammaisten Tukiliitto ry.

Roskatietoisuuden lisäämistä rantasiivoustalkoilla 

Maksuton Siisti Biitsi -kummikouluohjelma on suunnattu kaikille peruskoulun luokka-asteille. Ohjelmassa koulu valitsee itselleen kummirannan, joka siivotaan puolen vuoden välein roskista. Kerättyjen roskien määrä ja tyyppi raportoidaan PSS ry:lle, joka saa arvokasta tietoa rantojen roskaisuuteen liittyen. Tämän lisäksi koulu saa käyttöönsä kattavat eri luokka-asteille räätälöidyt, opetusohjelman mukaiset tehtävämateriaalit, jotka tarjoavat teoreettista pohjaa tekemiselle. Niissä käsitellään muun muassa roskien kierrätystä, niiden reittejä vesistöihin sekä roskaantumisen syitä ja seurauksia. 

Ohjelmaan voivat koululuokkien lisäksi lähteä muutkin ryhmät, kuten partiolippukunnat tai luontokouluryhmät.

Kummikouluohjelma on osa PSS ry:n vuonna 2014 käynnistämää Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoo-ohjelmaa. Siisti Biitsi -ohjelmaan voi osallistua kuka vain järjestämällä omat rantasiivoustalkoot minkä tahansa vesistön rannalla lumien sulettua. Lue lisää: siistibiitsi.fi.

Lisätiedot:

Julia Jännäri
Ohjelmapäällikkö, Pidä Saaristo Siistinä ry 
040 455 7251
julia.jannari@pssry.fi