Siirry sisältöön

Kun ryhdyin miettimään näin joululoman alla tämän kirjoituksen aihetta, niin ihan pyytämättä ja ponnistelematta mieleeni nousi ajatus kiitollisuudesta. Se ei ehkä ole ihan kaikkein loogisimmalta tuntuva ajatus melko epävarman ja työläänkin pandemia-ajan keskellä. Silti kiitollisuus on päällimmäisin tunne mielessäni juuri nyt monestakin syystä.

Eniten varmasti sen vuoksi, että olen niin ylpeä siitä, miten henkilöstömme on venynyt ja työmme sujunut mallikkaasti työmäärän lisääntymisestä huolimatta, suomalaiset kun ovat viettäneet lomansa pääosin kotimaassa ainutlaatuisten vesistöjemme ääressä. Mikä onni, että huoltoaluskalustomme on jo Saimaalla ja Saaristomerellä uusittu!

Count your blessings on englanninkielisissä kulttuureissa käytetty sanonta, jolla muistutetaan ihmisiä ajattelemaan ja arvostamaan kaikkea sitä, mikä elämässä on hyvin. Tätä kannattaa harrastaa mahdollisimman usein, koska jostain syystä negatiiviset ja huonot asiat niin helposti saavat meidät unohtamaan kaiken sen, mikä on hyvin. Pidämme monia hyviä asioita elämässämme usein itsestäänselvyyksinä. Yksikin huono asia tai epäonnistuminen saa meidät unohtamaan ne lukuisat asiat, jotka ovat hyvin ja joista saisimme iloa ja onnea, kun vain muistaisimme niitä ajatella.

Tässä muutama asia, joista itse olen Pidä Saaristo Siistinä ry:n työhön liittyen kiitollinen:

Olen kiitollinen työstä, jota saan tehdä: se on merkityksellistä ja tärkeää. Meillä on maailman upeimmat vesistöt, joista voimme monin eri tavoin vastuullisesti nauttia.

Olen kiitollinen mahtavista työtovereista, joiden kanssa saan tätä työtä tehdä. Liian harvoin heitä muistan kiittää, joten tässä heille kiitos kärsivällisyydestä, työhön paneutumisesta, yhteistyökyvykkyydestä, sinnikkyydestä ja siitä positiivisesta energiasta, jota jaatte ja jolla työtänne teette!  Olen myös kiitollinen yhdistyksemme hallituksen nykyisistä ja entisistä jäsenistä, jotka antavat aikaansa ja osaamistaan pyyteettömästi yhdistyksen työhön.

Olen kiitollinen, että PSS ry:n työ koetaan tärkeäksi ja että työtämme tukevat niin moninaiset tahot: kiitos eduskunnalle ja ympäristöministeriölle, kiitos yhteistyökumppaneillemme, joita löytyy maakunnista, veneilymaailmasta, yhdistyksistä ja yritysmaailmasta – tukenne on korvaamatonta ja elintärkeää!

Erityisen kiitollinen olen jokaisesta jäsenestä, joka PSS ry:llä on. On ilahduttavaa, että jäsenmäärämme on kasvussa. Haluamme palvella jäseniämme entistäkin paremmin ja tulemme panostamaan erityisesti tähän ensi vuoden aikana, sillä ilman jäseniä ei ole Pidä Saaristo Siistinä ry:tä.

Käytetään jouluna aikaa lepäämiseen ja toistemme kiittämiseen ja lämmöllä ajattelemiseen – siinä on myös pätevä taika oman hyvinvointinsa edistämiseen.

Kiitos jokaiselle, joka on ollut työssämme tavalla tai toisella mukana vuoden 2021 aikana! Jatketaan työtä vuonna 2022 entistäkin tarmokkaammin ja tiiviissä yhteistyössä.

Aija Kaski
Toiminnanjohtaja