Siirry sisältöön

Ruisrock ja ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry järjestävät Ruissalon Kansanpuiston rannalla kaikille avoimet Siisti Biitsi -talkoot lauantaina 4.9. klo 12–15. Festivaalia ei ole koronapandemian takia järjestetty kahteen vuoteen, mutta Kansanpuiston siisteydestä ja vesistöjen roskattomuudesta on silti tärkeää huolehtia.

Tyypillisiä roskia Ruissalon Kansanpuiston rannalla ovat tupakantumpit, tunnistamattomat muovinpalat, muovikorkit ja -kääreet sekä kertakäyttöaterimet. Ruissalon rannoille päätyy paljon roskaa kaupungista Aurajoen kuljettamana ja rannan virkistyskäytöstä. 

”On hienoa, että korona-ajan haasteista huolimatta yhteistyömme Ruisrockin kanssa jatkuu vahvana. Paluu Kansanpuistoon siivoustalkoiden merkeissä osoittaa, että festivaaliorganisaatiolla on aito halu pitää huolta tapahtuma-alueesta kanssamme. Tämänkaltaiset yhteistyöt ovat merkittäviä niin meille kuin vesistöillekin”, kertoo PSS ry:n ohjelmapäällikkö Julia Jännäri.
Myös Ruisrock iloitsee yhteistyön jatkumisesta ja Ruissalon ainutlaatuisen luonnon pitämisestä roskattomana.
”Olemme iloisia, että pääsemme taas meille tärkeän Ruissalon rannoille. Koronan takia sekä festivaali että talkoot jouduttiin valitettavasti perumaan viime vuonna, mutta tänä vuonna tutun Siisti Biitsi -talkoopäivän järjestäminen Kansanpuistossa onnistuu. Siivoustalkoot järjestämällä haluamme omalta osaltamme tehdä töitä sen eteen, että Ruisrockin ainutlaatuinen tapahtumapaikka säilyy monimuotoisena ja luonnonkauniina”, kertoo Ruisrockin vastaava tuottaja Piia Lääveri.

Ilmoittaudu siivoustalkoisiin ennakkoon

Koronarajoituksista johtuen osallistujamäärä on rajoitettu 50 henkilöön ja ennakkoilmoittautumista toivotaan. Talkoot järjestetään terveysturvallisesti ja turvallisen tapahtuman ohjeita noudattaen. Talkoissa liikutaan yksin tai omassa porukassa sekä noudatetaan turvavälejä. Tulethan paikalle vain terveenä. 
Talkoissa kerätään rantaroskan lisäksi tietoa roskan laadusta ja määrästä Siisti Biitsi -mobiilisovelluksella, johon kerätyt roskat merkitään. Sovellus on ladattavissa Google Play -kaupassa ja App Storessa. Raportoinnin avulla vesistöjen roskaantumista voidaan ehkäistä jo alkulähteillä lisäämällä esimerkiksi ympäristöviestintää.
Myös PSS ry:n sähkökäyttöinen roskienkeruuvene Roska-Roope on myös mukana talkoissa keräämässä roskaa veden pinnalta Kansanpuiston edustalla.
Ruissalon Siisti Biitsi -talkoisiin voi ilmoittautua täällä.
Tästä Facebook-tapahtumaan.

Lisätiedot:

Julia Jännäri
Ohjelmapäällikkö / Pidä Saaristo Siistinä ry
p. 040 455 7251
julia.jannari@pssry.fi

Piia Lääveri
Vastaava tuottaja / Ruisrock
p. 040 719 9169
piia.laaveri@ruisrock.fi