Siirry sisältöön

PSS ry osallistuu monipuolisesti Itämeripäivään 26. elokuuta keskustellen, opastaen ja kannustaen Turussa, Helsingissä ja etänä.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivä lisää tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n ohjelma Itämeripäivänä:

Osallistu etänä: Öljyvuotojen ja meriroskan torjunta Itämeren rannikolla -webinaari klo 16-17.15

Webinaarissa on mukana Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS), Varsinais-Suomen pelastuslaitos (VSPL), Suomen Punainen Risti (SPR), WWF Suomi, Turun yliopisto (TY), Oulun yliopisto (OY) sekä OIL SPILL ja POPCORN-hanke. Tervetuloa kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja Itämeren uhista ja niiden torjunnasta.

Lisätietoja täällä

Turussa tapahtuu: Paneelikeskustelu: Ilmastotekoja puhtaamman luonnon puolesta

Paneelikeskustelu järjestetään Forum Marinumin edustalla klo 19.30-20.15. Panelistit ovat: toiminnanjohtaja Aija Kaski (Pidä Saaristo Siistinä ry), vastuullisuuspäällikkö Dani Lindberg (Viking Line Oy) ja elokuvatuottaja ja -ohjaaja Marko Röhr.

Lisätietoja täällä

Tervetuloa Itämeri-seikkailuun Korkeasaaressa klo 10-14

Itämeriseikkailu Korkeasaaressa on Baltic Sea Action Groupin (BSAG), Pidä saaristo siistinä ry:n ja Korkeasaaren eläintarhan yhdessä järjestämä ohjelmapäivä kouluille torstaina. Teemapäivä järjestetään Korkeasaaressa nyt toista kertaa, tänäkin vuonna koronan varjossa.

”Tapahtumassa halutaan tarjota PSS ry:n Siisti Biitsi -kummikouluohjelman puitteissa kouluille mahdollisimman monipuolinen kattaus roskaantumisaiheista, jotta siivoamisen lisäksi päästäisiin tarttumaan roskaantumisen juurisyihin”, kertoo tapahtumassa mukana oleva Siisti Biitsi -kummikoulukoordinaattori Pinja Harjunpää.

Joogaa Itämeren hyväksi

Yoganni järjestää tänäkin vuonna Itämerijooga-tunnin Itämeren hyväksi Turun Linnan puistossa klo 16.45-17.45. Osallistumismaksu 10 euroa lahjoitetaan suoraan Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. ”Saamme paljon mereltä, mutta nyt on aika antaa takaisin!”

Lisätietoja täällä

Roska-Roope siivoaa Aurajokea pintaroskasta klo 15-18

PSS ry:n roskienkeruuvene Roska-Roope ajelee Itämeripäivänä Aurajoessa jokea pintaroskasta puhdistaen.