Siirry sisältöön

Viime viikolla 2.-6.8. järjestetyssä saarimökkien jätekeräyksessä kerättiin ennätysmäärä roskia. Jätettä kerättiin vajaa 5000 kiloa enemmän kuin edellisen kerran kolme vuotta sitten.

Jätekeräys toteutettiin yhdessä Mustankorkea Oy:n ja Jyväskylän kaupungin kanssa. Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltoalus M/S Roopetar toteutti keräyksen eri kohteissa Pohjois-Päijänteellä, kuljettaen roskat keskitettyihin jätepisteisiin. Mustankorkea huolehti jätteiden kuljetuksen satamasta ja vastaanotti jätteet jätekeskuksella.

– Jätettä kerättiin tänä vuonna ennätysmäärä, noin 14 140 kiloa. Keräys järjestetään joka kolmas vuosi ja vuonna 2018 kerättävä jätemäärä oli 9 330 kiloa. Kasvua on siis melkein viisi tonnia, kertoo Mustankorkea Oy:n logistiikkapäällikkö Antti Anhava.
Ennätyskorkean jätemäärän lisäksi myös tilausajoja tehtiin enemmän kuin koskaan aiemmin.
– Keräysviikolla tilausnoutoja tehtiin 18 mökille, sovittujen keräyspaikkojen lisäksi. Tilausnoudoille olisi ollut enemmänkin kysyntää, mutta emme pystyneet tarjoamaan palvelua kaikille halukkaille. Kaiken kaikkiaan viikko oli hyvä ja ihmiset olivat kiitollisia keräyksestä. Palvelulle olisi varmasti tarvetta myös Etelä-Päijänteen kunnissa pienimuotoisemmin, miettii Roopetar-aluksen kippari Jouni Liukkonen.
Keräyksessä vastaanotettiin maksutta metalliromuja, puuta, kodinkoneita ja sähkölaitteita sekä vaarallisia jätteitä. Lisäksi maksusta otettiin vastaan suurikokoisia jätteitä, kuten patjoja ja huonekaluja, sekä rakennusjätettä.