Siirry sisältöön

Jätepisteet täyttyvät nyt vauhdilla. Pyydämmekin niin vesilläliikkujia kuin kanta- ja vapaa-ajan asukkaita kiinnittämään huomioita seuraaviin seikkoihin.

Erityisesti nyt helteisen sesongin aikana, on ensiarvoisen tärkeää toimia jätteiden kanssa oikein. Jäteastiaan ei saa jättää mitään sinne kuulumatonta, kuten kemiallisia käymälöitä, kumiveneitä, patjoja, mattoja, ikkunan pokia, eikä mitään muuta suurikokoista jätettä. Ethän toimisi niin kotisikaan jätepisteellä. Jäteastiat on tarkoitettu talousjätteelle. Suurikokoiset pahvilaatikot täyttävät jäteastiat, niiden keräystä ei kaikilla alueilla saarissa ole järjestetty, vaan ne kuuluu viedä mantereella lajitteluasemalle tai Rinki-pisteeseen. Lisätietoa jätteiden oikeasta lajittelusta löytyy paikallisen jätehuoltoyrityksen verkkosivuilta.

Huoltoaluksemme ovat liikenteessä koko ajan, mutta niiden kapasiteetti on rajallinen. Esimerkiksi Saaristomerellä tyhjennämme Roope-palvelupisteet kerran viikossa. Tehdään yhdessä parhaamme, jotta jätehuolto toimii mahdollisimman hyvin!
Työmme tarvitsee tukea! Vesilläliikkuja, olethan PSS ry:n jäsen?