Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry ja DB Schenker ovat sopineet kaksi vuotta kestävästä pääyhteistyökumppanuudesta. Vuoteen 2023 kestävä sopimus syventää DB Schenkerin ja PSS ry:n parikymmenvuotista kuljetuskumppanuutta.

”Ympäristövastuu on DB Schenkerin toiminnan kulmakiviä. Investoimme jatkuvasti ympäristön kannalta järkeviin kiinteistö- ja kalustoratkaisuihin ja kehitämme toimintaamme, jotta voimme pienentää omasta toiminnastamme aiheutuvaa ympäristöjalanjälkeä. Tuemme myös asiakkaitamme heidän toimitusketjujensa ympäristövaikutusten vähentämisessä. Yhteistyön syventäminen PSS:n kanssa on uusi keinomme vaikuttaa lähiympäristömme vesistöihin”, sanoo Schenker Oy:n toimitusjohtaja Petteri Nurmi.

Taloudellisen tuen lisäksi DB Schenker järjestää henkilöstönsä kanssa Siisti Biitsi -tempauksia, joissa siivotaan eri toimipaikkojen lähirantoja. 

”Pidä Saaristo Siistinä ry on iloinen pitkän yhteistyön jatkumisesta ja kehittämisestä. Yhdistyksellä on toimintaa eri puolilla Suomea ja kuljetustarpeita on usein: tarvikkeita noin 200:aan Roope-pisteeseen eri vesistöalueilla, välillä taas esimerkiksi kalusteita messuille ja näyttelyihin tai henkilökunnalle työvaatteita ja -välineitä. Näissä PSS ry on jo kauan luottanut DB Schenkerin nopeaan ja täsmälliseen kuljetusapuun”, kertoo PSS ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaski.

DB Schenkerin ympäristötavoitteet ovat kunnianhimoiset. Euroopan suurkaupungeissa on tavoitteena kuljettaa täysin ilman päästöjä vuoteen 2030 mennessä. Suomessa tähän pyritään muun muassa käyttämällä täyssähköisiä ajoneuvoja, Neste MY -dieseliä ja rahtipolkupyöriä. Lentorahdissa uusimpia keinoja ovat uusiutuvalla lentopolttoaineella toteutetut kuljetukset ja myös merikuljetuksissa DB Schenker tekee yhteistyötä kumppaniyritysten kanssa päästöjen vähentämiseksi. Suomessa DB Schenker on panostanut erityisesti kiinteistöjen ympäristöratkaisuihin muun muassa rakentamalla omia aurinkovoimaloita ja hyödyntämällä geo- ja tuulienergiaa.