Siirry sisältöön

Merirokko eli näkki on veneilijän kiusankappale. Alustaansa, kuten veneenpohjaan kiinnittynyt aikuinen merirokko on hyvin vaikeasti irrotettava. PSS ry:n Rocco-palvelu ilmoittaa, milloin merirokko kiinnittyy Saaristomerellä.

Runsas veneen pohjan kasvusto hidastaa veneen vahtia ja lisää polttoaineenkulutusta. Pohjan kasvustoa torjutaan eliönestomaaleilla, jotka ovat haitallisia kaikille vesieliöille.

Suurin ongelma veneenpohjissa on merirokko, jonka toukat kiinnittyvät alustaansa yleensä muutaman viikon ajanjaksolla heinä-elokuun vaihteessa. Jotta toukat saa helposti harjattua heti kiinnittymisen jälkeen pois, tulee veneilijän saada tietoa siitä, koska ne alkavat kiinnittyä. Kiinnittymisen jälkeen toukkien poistaminen veneen pohjasta onnistuu helposti parin viikon ajan.

Tekstiviestipalvelu on tarkoitettu PSS ry:n jäsenille ja se on maksuton. Oman puhelinnumeronsa voi ilmoittaa Rocco-palveluun täällä.