Siirry sisältöön

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Päijänteen huoltoalus m/s Roopetar on laskettu vesille. Kausi käynnistyy pian toden teolla pienten aluksessa tehtävien viimeistelyjen jälkeen. Roopetar on saanut tänä keväänä uuden nosturilaitteen polttopuiden siirtoa varten ja alukseen on tehty muun muassa mittava moottoriremontti.

PSS ry huoltaa Päijänteellä noin 20 kohdetta Lahden ja Jyväskylän välillä. Retkisatamat ovat Päijänteen Virkistysalueyhdistyksen ja kaupunkien omistamia.

– PSS ry osallistuu retkisatamien huoltokuluihin merkittävällä osalla, ja siksi toivomme retkisatamien käyttäjien olevan jäseniämme. Jäseneksi liitytään PSS ry nettisivujen kautta. Vuonna 2021 jäsenmaksu on 35 euroa. Jäsenenä saat Roope-tarran tunnuksena jäsenyydestä, Roope-jäsenlehden ja uusinta tietoa vesilläliikkujan ympäristöasioista, kertoo PSS ry:n aluepäällikkö Eeva Taimisto.

Roopetar alushenkilöstöineen huoltaa satamia useita kertoja kesän aikana. Retkisatamissa huolletaan kuivakäymälät, jätteet ja saunat sekä osaan satamia toimitetaan polttopuita retkeilijöiden käyttöön. Samalla tarkastetaan rakennuksien kunto ja kartoitetaan tarvittavat korjaustoimenpiteet sekä tehdään suunnitellut korjaukset.

– Toivotaan kesälle suotuisia säitä! Olisi kiva saada talkoolaisia mukaan puuhommiin, kun retkipaikoilla nähdään. Käytetään retkisatamien polttopuita kohtuullisesti ja huomioidaan ajankohtaiset metsäpalovaroitukset, muistuttaa Roopettaren päällikkö Jouni Liukkonen.

Roopetar mukana kesän tapahtumissa

Roopetar on mukana erilaisissa avustustehtävissä Päijännepurjehduksessa 24.-25.7. sekä Vääksyn kanava 150 vuotta -tapahtumassa 9.7.

Lisätietoa:

Eeva Taimisto
Järvi-Suomen aluepäällikkö
Pidä Saaristo Siistinä ry
p. 0400 555 098
eeva.taimisto@pssry.fi