Siirry sisältöön

Marko Kelokaski

Vaikka Itäisellä Suomenlahdella ja Pirkanmaalla ei näy Pidä Saaristo Siistinä ry:n suuria sinivalkoisia huoltoaluksia halkomassa aaltoja, myös ne ovat yhdistykselle tärkeitä toiminta-alueita. Vesistöillä puikkelehtivat pienemmät huoltoveneet, joilla yhdistyksen henkilökunta saa ylläpidettyä alueiden kuivakäymälöitä ja imutyhjennyslaitteita.

Kuka olet?

Olen Mako Kelokaski. Perheellinen, melkein aikuinen 55-vuotias luonnossa viihtyvä elämäntapamuusikko. Toimin Pirkanmaan huoltohenkilönä.

Mikä on työssäsi parasta?

Parasta työssäni on työympäristö ja tekemisen vapaus, kun saan käyttää omaa päätäni ratkaisuissa ja kehitysideoissa.

Mikä on haasteellisinta?

Haastavinta on varmaan itsehillinnän säilyttäminen silloin, kun näen täysin käsittämätöntä roskaamista ja välinpitämättömyyttä muita ihmisiä ja luontoa kohtaan.

Lempikohteesi?

Lempikohteita on useita, mutta erityisesti Näsijärven Virpisaaressa käyminen ilahduttaa ja sinne onkin tänä vuonna tarkoitus tehdä uusi käymälä, joten siellä vierailusta tulee vieläkin mukavampaa.

Kerro hauska muisto töistä.

Yksi hauskimmista muistoista on se, kuinka päädyin tulevaan työhöni. Olimme juuri kiinnittyneet Peronsaaren laituriin Näsijärvellä, kun viereiseltä laiturilta lähestyi iäkkäämpi kippari ihailemaan omaa alustani. Hän esitteli itsensä Yrjö Silvennoiseksi ja kertoi tehneensä töitä PSS ry:lle useamman vuosikymmenen ajan, mutta että nyt olisi aika löytää jatkaja. Itse olin pitkään miettinyt, että saarten ja vesistöjen huoltaminen olisi minulle sopivaa työtä, kun vietän muutenkin vesillä suuren osan ajasta.
Lupasin vastata Yrjölle viikon päästä, vaikka päätös olikin selvä jo siinä laiturilla.

Mitä harrastat vapaa-ajalla?

Harrastan retkeilyä, metsästystä, kalastusta ja musiikkia. Myös kaikenlainen puun työstöön liittyvä tekeminen kiinnostaa ja se on vienyt myös hirsikorjaustöiden pariin.

Mitä haluaisit kaikkien PSS ry:n jäsenten tietävän huoltamastasi vesistöalueesta?

Pirkanmaan vesistöt ovat todella hienoja ja huolenpidon arvoisia. Täältä löytyy paljon kivoja paikkoja ja kehityskelpoisia kohteita. Tervetuloa tutustumaan!