Siirry sisältöön

Jouni Kelkka

Vaikka Itäisellä Suomenlahdella ja Pirkanmaalla ei näy Pidä Saaristo Siistinä ry:n suuria sinivalkoisia huoltoaluksia halkomassa aaltoja, myös ne ovat yhdistykselle tärkeitä toiminta-alueita. Vesistöillä puikkelehtivat pienemmät huoltoveneet, joilla yhdistyksen henkilökunta saa ylläpidettyä alueiden kuivakäymälöitä ja imutyhjennyslaitteita.

Kuka olet?

Olen Jouni Kelkka Kotkasta. Toimin huoltohenkilönä Itäisellä Suomenlahdella ja kansi-/huoltohenkilönä tarvittaessa Saaristomerellä, Saimaalla, Päijänteellä ja Pohjanlahdella. PSS ry:n eri alueet ovat siis tulleet tutuiksi.

Mikä on työssäsi parasta?

Työssäni parasta on meri, luonto, ihmiset ja ihan parhaat työkaverit.

Mikä on haasteellisinta?

Haasteellisinta työssäni on meri, luonto ja sääolosuhteet.

Lempikohteesi?

Lempikohteita on esimerkiksi Itäisellä Suomenlahdella Ulko-Nuokko ja Saaristomerellä Björkö.

Kerro hauska muisto töistä.

Muisto ei ehkä ole hauskimmasta päästä, mutta ainakin ikimuistoinen! Viime kesänä pääsin pienen työtapaturman seurauksena rajavartiolaitoksen Super Puman kyydillä Stora Ängesöniltä Saaristomereltä Helsinkiin.

Mitä harrastat vapaa-ajalla?

Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu purjehdus ja kuntosali.

Mitä haluaisit kaikkien PSS ry:n jäsenten tietävän huoltamastasi vesistöalueesta?

Haluaisin kaikkien yhdistyksen jäsenten tietävän, kuinka ainutlaatuinen saaristo ja luonto meillä on, sekä merellä että järvillä. Toivoisin siis, että meri-ihmiset lähtisivät tutustumaan järvimaisemiin, ja järviltä lähdettäisiin vastaavasti käymään merellä.