Siirry sisältöön

Kokeneet valtameripurjehtijat Markus Mustelin ja Jolle Blässar ovat purjehtineet Atlantin yli monta kertaa, mutta tulevana talvena valtameri on tarkoitus ylittää soutaen. Osallistuessaan kansainväliseen soutukilpailuun he keräävät myös varoja Itämeren suojeluun Pidä Saaristo Siistinä ry:lle ja John Nurmisen Säätiölle.

 

Suomalaiskaksikko osallistuu maailman vaativimpaan soutukilpailuun, Talisker Whisky Atlantic Challengeen, joka starttaa joulukuussa Kanarian saarten La Gomeralta. Edellinen, vuoden 2020 kisa ratkesi tammikuussa, jolloin hollantilaiset voittajat saapuivat Karibian Antigualle kaikkien aikojen ennätysajassa, 32 päivää, 22 tuntia ja 13 minuuttia.

Pitkä ja perusteellinen valmistautuminen

Markus ja Jolle ovat purjehtineet yhdessä maailman ympäri ja olleet myös työtovereita. Se oli vankka pohja, mistä aloittaa haastavan retken suunnittelu kaksi vuotta sitten. Paitsi kovaan fyysiseen harjoitteluun ja pitkiin harjoitussoutuihin, paljon aikaa menee paljon niin varusteiden testaamiseen kuin yhteistyökumppanien hankintaan. Kaikki tähtää joulukuussa 2021 starttaavaan Atlantin ylitykseen.

Talisker Whisky Atlantic Challenge on hyväntekeväisyyskilpailu

Soutukilpailussa jokainen joukkue valitsee oman hyväntekeväisyyskohteensa, ja mikä olisi kahdelle suomalaiselle purjehtijalle luontevampi kohde kuin Itämeri. Kisan avulla halutaan saada niin näkyvyyttä kuin taloudellista tukea Itämeren suojelutyöhön. Yhteistyötahoiksi valikoituivat luontevasti Pidä Saaristo Siistinä ry ja John Nurmisen Säätiö.

Two Rowing Finns:n yhteistyökumppanit ovat tunnettuja suomalaisyrityksiä. Aktian henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava Carola Nilsson näkee yhtäläisyyksiä aktialaisten ja Two Rowing Finnsin välillä: ”Atlantin ylittäminen soutaen vaati omien rajojen ylittämistä välillä hyvinkin muuttuvissa olosuhteissa. Se vaatii osaamista, rohkeutta ja yhdessä saumatonta tekemistä, mitkä ovat myös Aktian arvoja. Siksi onkin ilo pääyhteistyökumppanina tukea tätä projektia ja samalla suomalaisille tärkeän Itämeren suojetyötä.”

Monipuolisena elintarvikeyrityksenä Fazer on Two Rowing Finns -projektin pääyhteistyökumppani ruokatarjonnassa. Fazer vastaa soutajien ravitsemusvalmennuksesta sekä suunnittelee ja pakkaa energiatiheät ja hyvänmakuiset ateriat ja välipalat kilpailun ajaksi. Fazer Experience Vierailukeskus seuraa aktiivisesti projektin ja kilpailun etenemistä sekä tukee Itämeri-keräystä.

Lue lisää: www.tworowingfinns.fi