Siirry sisältöön

PSS ry:n huoltokausi Saimaan ja Päijänteen toiminta-alueella on päättynyt tältä vuodelta. Viimeiset huoltokierrokset retkisatamiin on tehty ja huoltoalukset on nostettu ylös talviteloille.

–    Kauteen valmistautuminen oli koronatilanteesta johtuen haastavaa. Alkukaudesta oli voimassa vielä tiukat kokoontumisrajoitukset ja oli epävarmaa, miten ihmiset voivat kesällä liikkua. Tilanne onneksi kääntyi – ainakin hetkeksi parempaan, ja kotimaan- ja luontomatkailun lisääntyminen näkyi myös retkisatamissa. Kävijöitä oli paljon. Kaudesta selvittiin ja kaiken kaikkiaan siitä jäi hyvä fiilis, kertoo Järvi-Suomen aluepäällikkö Eeva Taimisto.

Retkisatamissa voi edelleen käydä, mutta polttopuita kannattaa tulipaikoilla käyttää säästeliäästi, jotta ne riittävät ensi kevääseen asti. Retkisatamien siisteydestä on myös huolehdittava itse. Lisäksi PSS ry:n kelluvat käymäläjätteiden imutyhjennysasemat Saimaalla on suljettu talveksi.

Haluamme kiittää kaikkia jäseniämme, huoltohenkilökuntaa, Saimaan Virkistysalueyhdistystä, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiötä, Päijänteen virkistysalueyhdistystä, alueen kuntia ja kaupunkeja ja muita yhteistyökumppaneitamme. Nähdään vesillä taas ensi keväänä!