Siirry sisältöön

Kaikkien vesilläliikkujien valtakunnallinen ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry on lähtenyt mukaan vaikuttavuusyhteistyöhön Tuffi Films Oy:n uuden Meri on lastattu -dokumenttielokuvan puitteissa.

Yhteistyön avulla halutaan nostaa Itämeren ja Suomen järvien muoviroskaongelmaa kansalaisten tietoisuuteen sekä kannustaa kaikkia lähtemään Siisti Biitsi -rantasiivoustalkoisiin. Siisti Biitsi on Pidä Saaristo Siistinä ry:n rantojensiivoustalkoo-ohjelma, joka on toiminnassa jo seitsemännettä vuotta. Tavoitteena on kasvattaa kerättyjen rantaroskien ja siivottujen rantojen määrää.

”Dokumenttielokuvan kautta avautuu kiinnostava näkökulma meriroska-aiheeseen. Yhteistyö Tuffi Films Oy:n kanssa tuo PSS ry:lle ja Siisti Biitsille raikkaan uuden väylän tavoittaa uusia kohderyhmiä ja toimijoita. Mitä monipuolisemmin aihetta lähestytään, sitä paremmin pystymme ymmärtämään sen syitä ja seurauksia ja etsiä sekä tarjota ratkaisumalleja ongelmaan”, kertoo PSS ry:n projektikoordinaattori Julia Jännäri.

Vaikuttavuusyhteistyön aloitus julkistettiin tänään 30.9. DocPoint IMPACT-päivässä Oodissa. Itse Meri on lastattu -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa vuonna 2021, ja samalla käynnistyy yhteinen kampanja.

”Rantojen aartenmetsästäjien toiminta on toivoa herättävää. Elokuvallani pyrin jakamaan tätä tietoa ja taitoa. Yhteistyö Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa antaa elokuvalle hienon mahdollisuuden levittää sanomaa monipuolisesti”, iloitsee ohjaaja Anna Antsalo.

Meri on lastattu -elokuva näyttää, miten rannoille hautautunut arkeologinen kerros kertoo jälkipolvillemme ajasta, joka on muovitavaran kyllästämä. Elokuva seuraa rantojen aartenetsijöitä ja kertoo tarinan ihmisen suhteesta luontoon ja siitä, mitä jätämme jälkeemme. 

Lue lisää Siisti Biitsi -ohjelmasta: http://siistibiitsi.fi

Tutustu PSS ry:n toimintaan: http://pidasaaristosiistina.fi

Lisätiedot:

Julia Jännäri
Projektikoordinaattori, PSS ry
040 4557 251
julia.jannari@pssry.fi

Lisätiedot elokuvasta:

Sini Hormio
Vaikuttavuustuottaja, Tuffi Films Oy
sini@tuffifilms.com